Jednoducha, rychla a chutna vecera.: Zapeceny tuniakovy salat.

Dnes som stravila takmer dvanast hodin na poradach a mitingoch a po prichode domov mi moj muz Janko navrhol tuna buns (tunakove zapekane zemle)...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (29)

Bola som mu povdacna za napad. Denne obsluzim v kaviarni okolo 300 ludi a mozog mi po prichode domov velmi nepracuje. Iste to poznate. Nejde o tu pripravu, ale prist na to, co urobit. Nuz, napad tu je, vsetky suroviny su v spajzi. Vyhrnula som si rukavy a dala som sa do pripravy vecere. Aj ja som totiz bola hladna.

Priprava je velmi jednucha. V prvom rade potrebujete niekolko konzerv tuniaka. Tu mame na vyber tuniaka v oleji alebo len v prirodnej vode. Na pripravu tohto jedla pouzivam toho vo vode (ale len preto, ze tu ludia tunaka v oleji velmi nekonzumuju - nevedia totiz, co je dobre, boja sa kazdej kvapky tuku!). Viem si predstavit, ake dobre by to bolo s takym vybornym mastnym tuniakom! Takze zacneme tym, ze tuniaka zbavime vody (oleja?), dobre postiskame viecko konzervy, nech sa zbavime co najviac tekutiny.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pripravime si majonezu (Majolku?), horcicu, stopkovy zeler, cibulu, trochu chrenu (da sa kupit u nas chren vo flaske?), platkovy syr, maslo. Ak nemame zeler, vyborne je to s paprikou (zelenou ci cervenou), zavaranym hraskom a obycajnym zelerom. Zeler a cibulu nadrobno nakrajame...

Obrázok blogu

a pridame do misky s tuniakom, ktoreho sme vidlickou "rozfranforcovalii" na co najdrobnejsie kusky.

Obrázok blogu


Pridame majolku (jednu nie velmi plnu polievkovu lyzicu na kazdu konzervu)...

Obrázok blogu


a horcicu a dobre pomiesame. Masa by nemala byt velmi riedka. Podla chutipridame viac horcice alebo majolky, ak je to stale trochu suche.Pridame trochu chrenu (ak nemame chren, nic sa nedeje, toto je mojeslovenske vylepsenie americkeho receptu). Vsetko dobre zmiesame. Niekedy do toho nastruham aj trochu mrkvy, da tomu jemnu sladkastu chut. Vyborne je to aj vtedy, ak pridame kysle uhorky.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu


Zapneme trubu na nie velmi vysoku teplotu. Na plech si pripravime zemle - prekrojime ich napoly. Tu pouzivame take tie makke, ako na hamburgery (lebo ine bohuzial nemame!). Viem si predstavit, ake dobre by to bolo na nasich dobrych zemlickach alebo roztekoch!

Obrázok blogu


Na spodnu polovicu nakopime tuniakovu zmes (asi 2 cm vysoko) aprikryjeme platkom syra. Moze to byt akykolvek syr, avsak trosku hrubsiplatok (asi 2 mm). Prikryjeme druhou polovicou zemle.

Obrázok blogu

Na vrch dame kusok masla

Obrázok blogu

Vlozime do truby na asi 10 minut, pecieme pomaly, kym sa neroztopi syr a vsetko sa neprehreje zvnutra.

Obrázok blogu
Obrázok blogu


Nech sa paci, vecera je hotova! (Papierovy tanier patri k stolovacim navykom mojho muzika!) V restauracii by to podavali so zemiakovymi lupienkami ci hranolkami.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Takto to vyzera znutra po par zahryznutiach. Je to taky "maglajz" (velmi chutny maglajz). Ak sa pripravi masa velmi riedka, dost tazko sa to konzumuje. V takom pripade u nas doma potom lyzicou z tanierapovyjedame tie popadane zvysky a vsetko je v poriadku.

Obrázok blogu

Dobru chut!

Zvysok salatu je vyborny na studeno s chlebom! Vydrzi v chladnicke den ci dva.

(Ako ste si mozno na niekolkych obrazkoch vsimli, dokazala som to za vydatnej pomoci koly s rumom (dva pohare). Veru som ich po takom dlhom dni potrebovala!)

Anča Jamerson

Anča Jamerson

Bloger 
  • Počet článkov:  59
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som matka, manzelka, svagrina, teta, priatelka a sefka. Predovsetkym som vsak dusou mlada optimisticka realistka, ktora ma rada hudbu, prirodu, dobru kavu a cestovanie. Neverim vo vojny, ale v pohladenie, porozumenie a toleranciu. Zoznam autorových rubrík:  Pribeh z kaviarneSpomienkyMoj prvy razReceptySmiesne spomienky na domovNase zveryMoje male uvahyLen takSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

767 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

92 článkov
Marcel Rebro

Marcel Rebro

142 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,079 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu