reklama

Bugárovci, Sieť a Skok v jednom šíku so Smerom

Asi niet rozumne uvažujúceho človeka, ktorý by považoval za normálne, že na Slovensku existujú starostovia obcí a primátori miest, ktorí v tom istom čase riadia svoje mesto a zároveň rokujú v Bratislave v roli poslancov Národnej rady. Je to jednoducho fyzicky nemožné, aby bol ten istý človek zároveň v Humennom aj v metropole Slovenska. Zdá sa však, že pre politikov nie je nemožné nič.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (13)

Dnes poslanci Národnej rady odmietli návrh skupiny poslancov za SaS na zmenu ústavy, ktorá by tomuto nezmyslu konečne zamedzila. Ide vlastne o inú legislatívnu verziu už niekoľkokrát predloženého návrhu KDH "jeden mandát stačí". Navrhovatelia sa podľa vlastných slov svojim návrhom snažili zamedziť kumulácii exekutívnych funkcií v samospráve ako aj štatutárnych funkcií vo verejnoprávnych inštitúciách s mandátom poslanca Národnej rady Slovenskej republiky. Uvedená kumulácia funkcií podľa nich otvára možnosť získavania neodôvodnených výhod pre riadený subjekt a takýto stav stavia poslancov Národnej rady Slovenskej republiky do permanentného konfliktu záujmov pri rôznych hlasovaniach. Ja dodávam, že je to jednoducho nemorálne tváriť sa, že jeden človek je fyzicky schopný plnohodnotne zastávať naraz viac týchto funkcií.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nuž a ako to dopadlo? Ako už veľakrát predtým. Poslanci návrh odmietli a tak budú mnohí z nich naďalej sedieť na viacerých stoličkách. Hlasovanie poslancov Smeru ma vôbec neprekvapilo. Veď viac ako tretina poslancov Smeru má ešte nejaký slušne platený bočák, z ktorého má väčší príjem ako zo svojho poslaneckého platu. Prekvapilo ma však to, kto sa k nim v parlamente pridal.

K Smeru sa pridal jednotne celý trinásťčlenný poslanecký klub Mostu-Híd, Miroslav Beblavý zo Siete a zakladateľ novej strany Skok Juraj Miškov spoločne s jeho možnými spolustraníkmi Jozefom Kollárom a Danielom Krajcerom. Žeby sa nám tu črtala nová koalícia?

Ján Žatko

Ján Žatko

Bloger 
  • Počet článkov:  183
  •  | 
  • Páči sa:  62x

Konzervatívec v politike aj v živote. Zoznam autorových rubrík:  Devínska Nová VesRozhovoryBratislavaPolitikaKanadaOsobnostiPrírodaZaujímavostiFotografieSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu