reklama

Zlodej kričí, chyťte zlodeja

Predstavte si, že ste sa rozhodli kúpiť si auto. Vybrali ste si značku, aj konkrétnu verziu. Vaše vysnívané autíčko ponúkajú hneď dve renomované predajne na tej istej ulici. Obe sú seriózne firmy, žiaden pochybný díler. Jedna ponúka auto za 20 tisíc, druhá to isté auto za 10 tisíc eur. Na dôvažok, v tej druhej predajni ešte máte možnosť, že 90% z ceny auta vám preplatí bohatý filantrop z Ameriky, takže v konečnom dôsledku vás vaše vysnívané auto stojí iba tisíc eur. Pre ktoré auto sa rozhodnete? Pre to za 20 tisíc, alebo pre to za tisíc eur?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (8)

V bežnom živote je odpoveď jasná. Predsa by sa určite nenašiel na svete taký debil, ktorý by za ten istý tovar zaplatil dobrovoľne dvadsaťnásobne viac ako je potrebné. V politike je to však oveľa zložitejšie. Tam je takých debilov veľa. Ale nie preto, že by nemali v hlave všetko v poriadku. Práve naopak. Majú to všetko veľmi dobre spočítané. Veď predsa neplatia z vlastného vrecka. Platia zo štátneho mešca. Teda aj z môjho aj z tvojho. A veľmi radi zaplatia akúkoľvek predraženú sumu z našich vrecák, pretože vedia, že sa z tej hromady peňazí vráti celkom slušná kôpka na ich vlastný účet. Čudujete sa, že ak im tento lukratívny biznis niekto prekazí, tak penia ako zmyslov zbavení?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Robert Fico dohodol počas svoje prvej vlády perfektný diaľničný biznis za stovky miliónov eur. Ján Figeľ mu ho prekazil. Nielen, že dohodol výstavbu diaľnic za normálne ceny, ale ešte na dôvažok aj vybavil preplatenie 90% ceny z eurofondov. Čuduje sa niekto, že Robert Fico pení ako zmyslov zbavený? Čuduje sa niekto, že zlodej kričí, chyťte zlodeja?

Ján Žatko

Ján Žatko

Bloger 
  • Počet článkov:  183
  •  | 
  • Páči sa:  62x

Konzervatívec v politike aj v živote. Zoznam autorových rubrík:  Devínska Nová VesRozhovoryBratislavaPolitikaKanadaOsobnostiPrírodaZaujímavostiFotografieSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu