reklama

Melaní III

Tancoval som po kočičích hlavách, lízal a skákal a túžil zakotviť v hlbokej kaluži. Myslel som na teba, na svoju priemernosť, ktorú ti nikdy neodpustím.

Melaní III
Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Na chodbe som ti pripravil dáždnik a vysoké topánky. Tiahla si sa za mnou celú cestu, už od holubej izby som ťa cítil, ten tvoj znudený postoj nad patetickým utopením. Neveríš, že by som bol schopný?

Nebudem hrdina, ani som nemal byť, a ty si ma nechala veriť. Som hlupák. Hlúpy, ale i ty, pretože ma sleduješ a ja, že mi chýba ďalšie víno. Smola na moju hlavu, že tá moja hlúposť zabíja.

Do toho nonstopu som vstúpil sám a vyšiel osamelejší. Prvá z prázdneho kruhu si tam na mňa čakala, akoby si sa chcela zdôveriť, no drobné paže ti objímal premočený kabát. Nepovedala si nič a znova si bola skutočná, skutočná a bosá, tá ktorá sa bezo mňa zaobíde.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Z ticha nás vytrhli zabudnutí, čo poznajú všemožné skratky a neboja sa. Vtedy sa nad mestom objavilo zopár hviezd a chodník sa letmo trblietal od okien nespavosti. Tvárila si sa, že nemáš čas a ja som o neho nestál.

Ján Zelenák

Ján Zelenák

Bloger 
  • Počet článkov:  43
  •  | 
  • Páči sa:  3x

Dávno a potom Zoznam autorových rubrík:  Obilné mesto IObilné mesto IIObilné mesto IIIŽabaObilné mesto IV

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu