reklama

Sadistické zastrašovanie a ponižovanie detí ako trest

Košický prípad je hanbou policajného zboru Slovenskej republiky. Ale ide o viac. Alebo čo Packa nechápe.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (56)

Šokujúci videozáznam ukazuje, že v prostredí, v ktorom pôsobilo minimálne šesť inkriminovaných policajtov, nie je sadistické zastrašovanie a ponižovanie detí morálnym zlyhaním. Práve naopak.

Však prečo si to policajti nafilmovali? Lebo išlo o skupinku psychopatov? Možno. Ale aj psychopat má svoje dôvody. Ako napríklad chcieť sa podeliť o svoj dobrý pocit z toho, čo vykonal, prosto sa chváliť.

A teda v prípade minimálne šiestich policajtov z Košíc išlo o niečo v štýle: „Aha! Ale sme im dali. Zaslúžili si to! Aspoň my sme ich potrestali. To si zapamätajú. Dobrá lekcia do života!" Alebo skôr v štýle: „o čom mnohí len snívajú, my sme si to dovolili!" Preto musí Packa z policajného zboru vyhodiť nielen minimálne šiestich páchateľov, ale aj ich nadriadených.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ale všimnite si, že Packu na tom všetkom škrie niečo úplne iné.

Škrie ho fakt, že policajti ináč odviedli „výbornú prácu": páchateľov lúpeže našli a zaistili v rekordnom čase. (Nezaregistroval, že mohlo ísť maximálne o podozrivých z lúpežného prepadnutia). Prosto to spackali.

A škrie ho fakt, že policajti to natáčali, že policajti pri „tom" natáčali policajtov. Prosto, že boli natoľko hlúpi, že sami proti sebe vytvorili dôkazy. No fest to spackali.

A sme pri koreni veci. Packa, presne ako jeho minimálne šesť nepriamych podriadených, zjavne nechápe, že v právnom štáte účel nesvätí prostriedky. Tie nejaké etické normy tu nie su len pro forma.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nik nie je nenahraditeľný. Prezident policajného zboru Slovenskej Republiky pán Packa by mal po svojej nešťastnej tlačovej konferencii odstúpiť. A nie preto, že si to praje SME, ale preto, že nechápe prečo by mal.

Milan Jaroň

Milan Jaroň

Bloger 
  • Počet článkov:  54
  •  | 
  • Páči sa:  0x

"Ne pas monter bien haut, peut- tre, mais tout seul!"Edmond Rostand - Cyrano de Bergerac Zoznam autorových rubrík:  PolitikaPoetikaFilozofiaSúkromné

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu