reklama

Stretla som skauta. To ma poznačilo.

Môj frajer je skaut. Správa sa ako skaut, a keď si oblečie uniformu, ako skaut aj vyzerá. Za opaskom nosí nožík, na krku šatku.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Vie si postaviť prístrešok v prírode prakticky z čohokoľvek a keby bolo najhoršie, večeru by si ulovil vlastnými rukami. Popritom, ako strúha drevenú lyžicu mi dokáže rozprávať o priateľstve a láske.

Môj frajer ma zobral na skautský tábor. Skautský tábor pre mňa vždy vyzeral exoticky. Už na prvé počutie sa javil ako ideálne filmové prostredie pre niekoľkodielny mládežnícky seriál s mierne absurdným humorom.

Možno je to tým, že o skaute sa toho veľa nevie, teda okrem toho, čo vedia samotní skauti a čo odznelo v slávnom videu Jura Šoka Tabáčka.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Väčšina ľudí si mýli skautov s nejakou náboženskou komunitou, ktorá žije v lesoch, vzýva ducha svätého a loví veverky.

Aj takí iste sú.

Ale môj frajer nie. On je prosto skaut ako sa patrí.

Historky zo skautského tábora sú mimoriadne autentické. Dva týždne v prírode totiž vyzerajú ako dokonalá živná pôda pre všetko nadprirodzené, od sekier trčiacich z nohy cez rozbité ústa až po deti v latríne. Už len samotný fakt, že kdesi uprostred prírody sa banda nadšenej uniformovanej mládeže zmobilizuje na postavenie kompletného tábora s kuchyňou, kúpelňou a latrínami a po dvoch týždňoch podľa správnosti nenechá po sebe ani stopu, je pekná čriepka, hoci tak veľmi vytrhnutá z lepkavej reality mestských dní.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Napriek tomu, že najprv nerozumiete všetkým tým rituálom a prísahám, a zdajú sa vám prinajmenšom čudné, už po pár dňoch sa prichytíte, že dvíhate ruku s prekríženými prstami a hovoríte o záchrane vlajky, nočných hliadkach a bobríkovi odvahy. Po chvíli vám príde celkom prirodzené, že vaším jediným problémom je, čo pripraviť na obed, kde zohnať drevo, ako zabaviť deti a kam sa skryť pred slnkom.

A keď sa potom vraciate do reality, tak zistíte, že vám jednoducho chýba priezračná nočná obloha, gitara pri ohni, kúpanie v potoku a báchorky rozprávané v popoludňajšej pauze.

Vtedy viete, že vás dostali. Oddnes až navždy budete mať pár historiek s charakteristickým úvodom: „...raz na skautskom tábore..“ 

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Eva Ježovičová

Eva Ježovičová

Bloger 
  • Počet článkov:  84
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som, kto som, píšem, keď nemôžem hovoriť a hovorím, keď nemám pero.O joge, meditácii, cestovaní a myslení píšem aj tu:www.perfectlimperfect.com Zoznam autorových rubrík:  Meditácia a jógaKvázy prózaNa cestáchAktuálne témyVidené a počutéKvázy poéziaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu