reklama

Hodiť si to na narodky

K svojim dvadsiatim štyrom som dostala mincu. Vynorila sa spomedzi záplavy čokolád a iných darčekov a zastrela mi na chvíľu pohľad. Sedím za stolom, obraciam ju medzi prstami, snažím sa pochopiť, čo to znamená, keď človek dostane zberateľskú mincu. Podnet, že je najvyšší čas prejsť k serióznosti a začať sa zaoberať vážnymi vecami?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Dostať zberateľskú mincu je ako založiť sporo účet alebo investovať na burze. Je to znamenie, že sme dospelí, lebo myslíme už dnes čo bude s tou mincou zajtra. Možno je minca len ďalší stupeň, na ktorý máme vystúpiť. Je to vyvýšený schod, na ktorý sa ťažko vylieza, ale treba to urobiť. Čo v trinástich bola podprsenka, v dvadsiatich príbory a hrnce, niekedy medzi tým uteráky a obliečky, je dnes táto minca. Začiatok dlhej cesty plnej neistých investícií popri klasických hodnotách. (Staro)rodičovské gesto. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Keď nad tým rozmýšľam, minca je skvelý darček. Formálny symbol blahobytu, ktorého obsah sa mení. V dvadsiatich štyroch môžete s takou mincou urobiť čokoľvek – predať ju, darovať alebo len tak, z rozmaru odhodiť. Tiež si ju môžete nechať alebo investovať. Môžete žiť v prítomnosti, alebo myslieť do budúcna. Všetko má napokon dve strany, a keď práve neviete, čo ďalej, vždy si predsa môžete hodiť. Tou mincou.

Eva Ježovičová

Eva Ježovičová

Bloger 
  • Počet článkov:  84
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som, kto som, píšem, keď nemôžem hovoriť a hovorím, keď nemám pero.O joge, meditácii, cestovaní a myslení píšem aj tu:www.perfectlimperfect.com Zoznam autorových rubrík:  Meditácia a jógaKvázy prózaNa cestáchAktuálne témyVidené a počutéKvázy poéziaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu