reklama

Ako fotografovať pierko v národnom parku

Na fotografovanie pierka v národnom parku potrebuje fotograf jedno pierko, jeden národný park a veľký bavlnený uterák. Na fotografickom prístroji vôbec nezáleží.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (18)

Pre tento fotografický kurz som vybral ako fotografovaný objekt pierko zo sovy dlhochvostej v divadelných kulisách Národného parku Poloniny. V prvom kroku je dobré, ak fotograf lokalizuje miesto v lese, kde sova dlhochvostá loví myši.

Obrázok blogu

Keďže pierka sovy sa v bukovom lísti ťažko hľadajú, počká poučený adept fotografovania na zimu, kde pierko na bieloskvúcom sa snehu vidno zdiaľky.

Obrázok blogu

V národnom parku nájdeme lesnícku tabuľu s piktogramami zákazov činností, ktoré lesníci v národnom parku bežne robia, ale fotograf ich robiť nesmie.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Ešte nemôžeme fotografovať. Musíme počkať na to pierku na snehu a na obdobie, keď zo stromov opadá lístie a z tyčí zákazové tabule.

Obrázok blogu

Na vrchol tyče položíme pierko, pripravíme si fotoaparát a čakáme vo vhodnej polohe, až vetrík sfúkne pierko a to začne padať pred kulisou vyrúbaného kultúrneho dedičstva UNESCO - "Bukové pralesy". Pokus opakujeme niekoľkostokrát, až sme s kompozíciou záberu spokojní.

Obrázok blogu

Keďže fotografa čakajú po zverejnení fotografie obvinenia, že ide o fotomontáž, je dobré sa pred hádkami osviežiť v blízkom potoku. Po okúpaní si osviežené časti tela vytrieme pripraveným bavlneným uterákom a ešte za svetla sa vrátime k teplu domáceho počítača.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu
Juraj Lukáč

Juraj Lukáč

Bloger 
  • Počet článkov:  124
  •  | 
  • Páči sa:  7x

Elektronik, ktorý sa zamiloval do divočiny a ako východoslovenský chmurnik predpovedá počasie na každý víkend Zoznam autorových rubrík:  Slovenská divočinaMôj priateľ SkúkamDrevorubači a poľovníciStromyNa hranici zdravého rozumuSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu