reklama

Buď svetlo

Tento rok začal energicky. Slovenské krčmy sa naplnili expertmi na energiu. Z jadra, vetra, slnka, uhlia i plynu. V rodinách, v kaviarňach, v reštauráciách, vo vlakoch i autobusoch sa preberalo či za nedostatok plynu na Slovensku  môže Ukrajina alebo Rusko a či plynovú nezávislosť od Ruska zaistí nový plynovod z ruského Jamalu alebo starý plynovod Družba z ruskej Západnej Sibíri.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (27)

Aj ja som mal v tom čase energetický problém. Nie síce globálny, ale taký malý, lokálny. Do večných lovísk energetického neba odišiel akumulátor čelovky Petzl, ktorá mi svietila na mojich romanticko-dobrodružných výpravách viac ako dvadsať rokov.  

Obrázok blogu

V duchu hesla „Pindaj globálne, ale konaj lokálne“, som začal hľadať riešenie. Ale po energetickej dorazila ku mne aj hospodárska kríza. Nový akumulátor bol v rôznych ponukách vždy za viac ako 30€, viac ako by som si mohol dovoliť. A tak pri nákupe rožkov v obyčajnej samoobsluhe som si pri pokladni všimol zostavu štyroch tužkových alkalických batérií a jednej celkom slušnej baterôčky v oranžových farbách. To všetko za menej ako jedno euro. No nekúp to.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

A dostal som nápad. Zo starej čelovky som odstránil takmer všetko, až na čelový popruh.

Obrázok blogu

Naň som z boku našil z kúsku popruhu, ktorý zostal po totálnej demontáži čelovky, malé očko, o čosi menšie ako oranžové svietidlo, ktoré som dostal ako bonus k štyrom alkalickým batériám pri nákupe rožkov.

Obrázok blogu

Do oka stačilo vsunúť svietidlo a nová čelovka za 0,8 € bola na svete.

Na výrobok poskytujem bezplatný copyright.

Teraz už len dúfam, že rovnako rýchlo a lacno vyriešia problémy so svetlom pre nás všetkých naši politici.

Obrázok blogu

Buď svetlo.

Obrázok blogu
Juraj Lukáč

Juraj Lukáč

Bloger 
  • Počet článkov:  124
  •  | 
  • Páči sa:  7x

Elektronik, ktorý sa zamiloval do divočiny a ako východoslovenský chmurnik predpovedá počasie na každý víkend Zoznam autorových rubrík:  Slovenská divočinaMôj priateľ SkúkamDrevorubači a poľovníciStromyNa hranici zdravého rozumuSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu