reklama

List Skúkamovi do neba

Drahý Skúkam, keby si žil, oslavovali by sme tvoje narodeniny. Ale miesto toho ti píšem list. V živote som nepísal list psovi, ale taký je svet. Komu mám písať? Ľudia už úplne zošaleli, len to počasie je normálne, také aké bolo vždy. Premenlivé a robí si čo chce ono a nie to, čo chcú ľudia a ich vláda. Aj ty si bol normálny, normálnejší ako ja, ale už nie si.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (69)

Minulý týždeň som bol v lese, v čergovských jedľobučinách. Bolo tam nádherne. Užil by si si to. Už všetky poriadné zvieratá majú mladé. Mal by si čo naháňať. Len ten medveď, čo mi minule zjedol tortu z Jankinych krstín, sa neukázal. Na celom Čergove nebolo ani stopy po medveďoch a pritom sú ich plné noviny. Bláznivý svet.

Bláznivý je ten svet. Keď bolo sucho, tak ľudia frflali že je sucho. Teraz prší a ľudia nadávajú že „chčije a chčije". Tráva z tej vody zúrivo rastie a ľudia, nie aby sa tešili ako moja babka, že bude pre kravičky a kozičky, ale zúrivo nadávajú. A pritom problém je v tom, že už nikto nemá kravičky a kozičky. Tráva len o tom nevie a rastie. Všetko je tu Skúkam na hlavu. Tu, kde vodu nechcú je sama voda a tam kde vodu chcú, tak tam majú ropu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Skúkam, bez teba je mi fakt smutno. Bol som sa pozrieť pri vlčom brlohu, pamätáš, také tajomné miesto, ako z Olbrachtových poviedok. Bol večer a atmosféra bola presne ako pred rokom, keď sme tam boli naposledy spolu.

Obrázok blogu

Neďaleko brlohu bola úplne čerstva vlčia stopa a tak som ďalej nešiel. Vieš, práve teraz majú vlci mladé a tak nech si užijú trochu kľudu.

Obrázok blogu

Vždy si sa rád pozeral na západ Slnka. No, teraz by si bol úplne nadšený. Taký gýč som už dávno nevidel.

Obrázok blogu

Hej Skúkam, a aby som nezabudol, v tom šere ťa pozdravili kuvičok, tá drobnučká sova, určite sa na ňu ešte pamätáš,

Obrázok blogu

a aj tesár, ktorý išiel mimoriadne neskoro spať.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Ráno bolo celkom pekné, v dolinách bola ešte hmla, ale bolo vidno až Kráľovú hoľu a to nie je vždy. Dobre to vieš, veľakrát sme spolu tým smerom pozerali.

Obrázok blogu

Kuvičok pískal celú noc a ešte ráno pri mne lietal hore dole. Vôbec neviem, čo po mne chcel.

Obrázok blogu

Nakoniec odletel a tak som išiel pozrieť tvojich kamarátov jeleňov. Cestou som stretol slepúcha. Vyvaľoval sa rovno na chodníku. Slepúcha si sa vždy bál, aj keď je to také neškodné nemehlo, len sa tak hlúpo pozerá.

Obrázok blogu

Lane boli presne na tom mieste, kde si ich pätnásť rokov neustále pozoroval.

Obrázok blogu

Nad nimi klusal celkom pekný jelenček, bude z neho teda riadny bujak.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

 

No a cestou naspäť som stretol líštičku, pozdravuje ťa samozrejme tiež.

Obrázok blogu

Skúkam, chýbaš mi. Ty si bol môj najvernejší poslucháč. Doma ma teraz nikto nechce počúvať a ja nemám komu čítať, čo som po večeroch napísal. No a v lese nemá kto so mnou pozerať na hviezdy. Ešteže máme tých politikov. To ti je kabaret. Ale o tom niekedy neskôr.

Pozdravujú ťa všetky čergovské javory, jedle, buky, stonožky a salamandry.

Obrázok blogu

A aby som nezabudol, na tvojom hrobe vyrástla veternica.

Obrázok blogu

Maj sa Skúkam v tom svojom psom nebi krásne a drž mi prsty, aby som sa tu, v tom bláznivom svete nezbláznil. 

Juraj Lukáč

Juraj Lukáč

Bloger 
  • Počet článkov:  124
  •  | 
  • Páči sa:  7x

Elektronik, ktorý sa zamiloval do divočiny a ako východoslovenský chmurnik predpovedá počasie na každý víkend Zoznam autorových rubrík:  Slovenská divočinaMôj priateľ SkúkamDrevorubači a poľovníciStromyNa hranici zdravého rozumuSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu