Advokátie mäso opláchneme a nakrájame na porcie, ktoré bohato prešpikujeme pripravenou slaninou, posolíme a okoreníme. V pekáči zohrejeme olej so zvyškom slaniny, speníme nakrájanú cibuľu a mäso z obidvoch strán opečieme. Mierne podlejeme vývarom z mäsoxu alebo vodou, vložíme do rúry a pečieme do polomäkka. Medzitým stojíme na balkóne a pozorujeme brutálne prejavy vzájomnej náklonnosti pubertálnej mládeže. Smejeme sa , poprípade krútime hlavou(vždy zľava doprava). Videné skutočnosti nekomentujeme, radšej navštívime záchod. Potom sa opäť postavíme k rúre.Pri pečení advokáta polievame vypečenou šťavou a doplňujeme vývarom. Pridáme bôbkový list, nakrájaný cesnak, podlejeme vínom a udusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme, štavu posypeme múkou, osmažíme, podľa potreby podlejeme, čím získame hustú omáčku, ktorú následne prelisujeme na mäso. Dochutíme citrónovou šťavou a najemno nasekanou petržlenovou vňaťou. Pečený advokát ja nám k dispozícii. Podávame so zemiakmi, kroketami alebo ryžou a zeleninovým šalátom.Členov rodiny usadíme k stolu v obvyklom poriadku. V prípade, že nám svet pripomína akúsi nepriateľskú, nepríjemnú grotesku, pred servírovaním najmladšiemu členovi rodiny vylepíme poriadnu, tradičnú facku. Uľaví sa nám a najmladší člen začne uvažovať o profesii misionára v rozvojových štátoch. Poprípade nás začne neznášať, či dokonca nenávidieť.Takto znovuzískanú rozvahu investujeme do priateľskej a nenáročnej rodinnej diskusie.
29. apr 2006 o 13:05
Páči sa: 0x
Prečítané: 1 715x
Advokát na víne
Na prípravu tohoto slávnostného pokrmu budeme potrebovať: 1,5kg advokátieho stehna, 200g slaniny, 2 väčšie cibule, 4 lyžice oleja, mleté čierne korenie, bôbkový list, 4 strúčiky cesnaku, 4dcl bieleho alebo červeného vína, 2 lyžice múky, soľ, citrónovú šťavu, petržlenovú vňať
Písmo:
A-
|
A+
Diskusia
(6)