Ako posledným jesenným FIT tipom pre recept som si zvolil klasickú kombináciu chutí a to mrkva, škorica, tvaroh a vlašské oriešky. No a čo by to bolo za recept bez kvalitného vanilkového proteínu! Takže posledným jesenným receptíkom je: Mrkvovo - Škoricový koláčik s tvarohom, vanilkovým proteínom a vlašskými orieškami. Druhý jednoduchší recept som zvolil na RAW Bounty guľky, obohatené o kokosový proteín.
Mrkvovo - Škoricový koláčik
(s tvarohom, vanilkovým proteínom a vlašskými orieškami)

Čo potrebujeme:
Čerstvú mrkvu - cca 500g - strúhanú, prípadne rozmixovanú
250g nízkotučného tvarohu
40g vanilkového proteínu
30g mletej škorice
cca 200g jemnej múčky z vlašských orechov
Vlašské orechy
Kypriaci prášok do pečiva
Sladidlo podľa vlastného výberu
(+ ja som ešte pridal na chuť jablko)
4 vajíčka (2 celé a 2 bielka)

Ako postupujeme:
Ako prvé si rozmixujeme, prípadne najlepšie rozmiešame ručne základné cesto, ktoré sa skladá z: 4 vajíčok ( 2 celé a 2 bielka), kypriaceho prášku do pečiva (môže byť aj perníkové), jemnej múčky z vlašských orieškov, nastrúhanej mrkvy, nízkotučného tvarohu, vanilkového proteínu a sladidla podľa vlastného výberu. Potom pridáme ešte kúsky orieškov.
Kompletné cesto vložíme do najlepšie silikónovej formy na pečenie a pečieme cca 15 min pri teplote 160 stupňov.
Po upečení vytiahneme, necháme vychladnúť a na vrch koláčiku ešte pridáme malú - jemnú vrstvu horkej čokolády + mix mixovaných jabĺk a mrkvy. Ja som ešte pridal aj celé vlašské orechy.

RAW Bounty guľky
( s kokosovým proteínom)

Čo potrebujeme:
400g strúhaného kokosu
100 - 200g jemnej kokosovej múčky
50g kokosového, alebo vanilkového proteínu
Dobré husté lepkavé sladidlo (med, agáve, prípade ja som použil kombináciu medu a bez kcal sirupu od Walden Farms)
86% tmavú čokoládu bez pridania cukru

Ako postupujeme:
Do veľkej misy vysypeme: strúhaný kokos, kokosovú múčku, kokosový proteín a zalejem sladidlom
Dobre rukou premiešame do tvrdej hmoty
Potom už len tvarujeme guľky, ktoré necháme následne zamraziť v mrazničke na 60 až 120 min.
Po vybratí z mrazničky namáčame guľky do roztopenej 86% horkej čokolády a posypeme kokosom.
Následne opäť necháme zachladiť
Želám dobrú chuť a už teraz sa môžete tešiť na nový recept aj s možnosťou objednávky! Tentokrát to bude bochník a mini bábovky v štýle banánovo - arašidové čoko brownie s kúskami arašidov, s proteínom!