10. FIT recept - posledná JESENNÁ edícia

Tak a týmto by som rád ukončil sériu jesenných TIPov pre zdravé pochutenia. Opäť som si pre Vás pripravil 2 recepty! Jeden jednoduchší a jeden zložitejší.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Ako posledným jesenným FIT tipom pre recept som si zvolil klasickú kombináciu chutí a to mrkva, škorica, tvaroh a vlašské oriešky. No a čo by to bolo za recept bez kvalitného vanilkového proteínu! Takže posledným jesenným receptíkom je: Mrkvovo - Škoricový koláčik s tvarohom, vanilkovým proteínom a vlašskými orieškami. Druhý jednoduchší recept som zvolil na RAW Bounty guľky, obohatené o kokosový proteín. 

Mrkvovo - Škoricový koláčik

(s tvarohom, vanilkovým proteínom a vlašskými orieškami)

kkk
kkk (zdroj: kkk)

Čo potrebujeme:

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
  • Čerstvú mrkvu - cca 500g - strúhanú, prípadne rozmixovanú

  • 250g nízkotučného tvarohu

  • 40g vanilkového proteínu

  • 30g mletej škorice

  • cca 200g jemnej múčky z vlašských orechov

  • Vlašské orechy

  • Kypriaci prášok do pečiva

  • Sladidlo podľa vlastného výberu

  • (+ ja som ešte pridal na chuť jablko) 

  • 4 vajíčka (2 celé a 2 bielka)

rere
rere (zdroj: rerere)

Ako postupujeme:

  1. Ako prvé si rozmixujeme, prípadne najlepšie rozmiešame ručne základné cesto, ktoré sa skladá z: 4 vajíčok ( 2 celé a 2 bielka), kypriaceho prášku do pečiva (môže byť aj perníkové), jemnej múčky z vlašských orieškov, nastrúhanej mrkvy, nízkotučného tvarohu, vanilkového proteínu a sladidla podľa vlastného výberu. Potom pridáme ešte kúsky orieškov.

  2. Kompletné cesto vložíme do najlepšie silikónovej formy na pečenie a pečieme cca 15 min pri teplote 160 stupňov. 

  3. Po upečení vytiahneme, necháme vychladnúť a na vrch koláčiku ešte pridáme malú - jemnú vrstvu horkej čokolády + mix mixovaných jabĺk a mrkvy. Ja som ešte pridal aj celé vlašské orechy.

fdfdfdfdf
fdfdfdfdf (zdroj: fdfdfdfd)

RAW Bounty guľky

( s kokosovým proteínom)

tttt
tttt (zdroj: tttt)

Čo potrebujeme:

  • 400g strúhaného kokosu

  • 100 - 200g jemnej kokosovej múčky

  • 50g kokosového, alebo vanilkového proteínu

  • Dobré husté lepkavé sladidlo (med, agáve, prípade ja som použil kombináciu medu a bez kcal sirupu od Walden Farms)

  • 86% tmavú čokoládu bez pridania cukru

fdfd
fdfd (zdroj: fdfdf)

Ako postupujeme:

  1. Do veľkej misy vysypeme: strúhaný kokos, kokosovú múčku, kokosový proteín a zalejem sladidlom

  2. Dobre rukou premiešame do tvrdej hmoty

  3. Potom už len tvarujeme guľky, ktoré necháme následne zamraziť v mrazničke na 60 až 120 min. 

  4. Po vybratí z mrazničky namáčame guľky do roztopenej 86% horkej čokolády a posypeme kokosom.

  5. Následne opäť necháme zachladiť

Želám dobrú chuť a už teraz sa môžete tešiť na nový recept aj s možnosťou objednávky! Tentokrát to bude bochník a mini bábovky v štýle banánovo - arašidové čoko brownie s kúskami arašidov, s proteínom! 

Karol Berta

Karol Berta

Bloger 
  • Počet článkov:  66
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som profesionálny fitness a kondičný osobný online tréner. Aktívne športujem na výkonnostnej a v minulosti vrcholovej úrovni. Športu sa venujem už od detstva. Počas aktívného vykonávania posilovania, alebo atletiky som nabral množstvo skúseností v oblasti športových metód, techník, princípov, stravy, výživových doplnkov a mnoho ďalšieho potrebného pre prácu trénera. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Marcel Rebro

Marcel Rebro

141 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Radko Mačuha

Radko Mačuha

225 článkov
Karol Galek

Karol Galek

115 článkov
Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

316 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu