Trošku začnem nezvyčajne dnešným článkom, nakoľko sa ma moje okolie pýta, že kde chodím na tieto recepty. A aká je moje odpoveď? Z mojej fantázie a kreativity! Vždy si počas týždňa určím nejakú kombináciu základných chutí a ingrediencií a neskôr určím či pripravím: palacinky, wafle, prípadne sušienky a pod.
Tento krát som sa rozhodol, že napečiem v malej forme na pečenie proteínový banánový koláč s domácim kokosovo - kakaovým krémom (áno všetky krémy a dipy si pripravujem od základu sám - nebojte recept napíšem v rámci tohto článku).

Čo potrebujeme k základu:
Ryžovú jemnú múčku ( 5 veľkých PL)
40g vanilkový / banánový proteín (ja som použil vanilkový Izolát)
2 malé banány (nakrájame na kúsky)
Kypriaci prášok do pečiva (2 ČL)
2 vajíčka (1 celé + 1 bielko)
Panenský kokosový olej (1 ČL)
Čo potrebujeme ku kokosovo - kakaovému krému:
Strúhaný kokos (5 PL)
RAW prášok z kakaových bôbov (2 - 3 PL)
Stéviu
Panenský kokosový olej ( 2 ČL)
+Ovocie (na dochutenie - ja som použil Kaktusové plody), hrsť arašidov na vrch

Postup prípravy:
1.Do elektrického mixéra dáme: 1 celé vajíčko, 1 bielko, 1 čl kokosového oleja, 5 pl ryžovej múky, 2 - 3 čl kypriaceho prášku, 40 g vanilkového proteínu, 2 malé banány - všetko v mixéry dôkladne rozmixujeme do hladkej konzistencie. Pokiaľ chcete sladkú chuť zvýrazniť, tak pridajte ešte stéviu, alebo agáve prípadne javorový sirup a pod... Potom vylejeme túto zmesku do malej, najlepšie štvorcovej silikónovej formy na pečenie vymastenej troškou masla / kokosového oleja (skutočne stačí málo). Vložíme na pár min do rúry a pečieme pri teplote 150 stupňov.
2. Zatiaľ kým sa nám pečie základ, pripravíme si krém: do mixéru pridáme: 5 pl strúhaného kokosu, 3 pl raw prášku z kakaových bôbov, trošku stévie a 2 a viac čl kokosového oleja, trošku prilejeme čistej vody, alebo kokosového natural mlieka. Rozmixujeme na krémovitú konzistenciu.
3. Keď je základ dostatočne upečený, vyberieme ho, necháme vo forme vychladnúť a potom naň zľahka pridávame a rozotierame kokosovo - kakaový krém. Na vrch môžete ešte pridať banány a arašidy. Následne koláčik necháme v chladničke trošku stuhnúť.
4. Po 1 hod sa môže podávať! Ja som ako doplnok pridal ešte kaktusové plody a celý kúsok koláča, nakoľko som nepridal žiadne sladidlo, polial javorovým sirupom.
A čo ako nápoj?
Ja som si rozmixoval shake! Raw kakaový prášok spolu so škoricou a stéviou v natural mandľovom mlieku. Delikatesa!
DOBRÚ CHUŤ!