Na svojich receptoch si veľmi dávam záležať, aby obsahovali to najkvalitnejšie zloženie, aké si môže aj v rámci možností bežný smrteľník dovoliť kúpiť v obchode. Často krát premýšľam aj celý týždeň aké kombinácie chutí a kde jednotlivé ingrediencie zoženiem, aby sa hlavne Vám moje recepty a nápady páčili a aby ste ich aj využili a inšpiroval Vás.
Dnes Vám prinášam recept na jesenný jablkovo - škoricový proteínový bochník. Upozorňujem, že proteín vôbec nemusíte použiť. Ja som ho použil tentokrát skôr na vyladenie chutí a na zvýšenie percenta bielkovín v tomto bochníku.
Jablkovo - škoricový bochník
(s proteínom, kúskami 86% čoko, mandľami a vlašskými orechmi)

Čo potrebujeme?
Mandle 100g
Vlašské orechy 100g
Mandľovú múku jemnú (100g)
Ryžovú jemnú múku (100g)
4 vajíčka (2 celé, 2 bielka)
40g Vanilkového proteínu
86% horkú čokoládu 100g (pripravíme si kúsky)
3 jablká (najlepšie sladšie odrody - postrúhané)
BIO kokosový olej (ja som použil kokosový olej značky PAM - coconut oil)
Sladidlo ( podľa vašej chuti, ja som použil PANCAKE SYRUP od Walden Farms)
Mletú škoricu 30g
Kypriaci prášok do pečiva ( stačí 1 ČL)

Ako postupujeme:
1.V mixéri si rozmixujeme základné cesto a to z: vajíčok, ryžovej múky, mandľkovej múky, mletej škorice, kypriacého prášku, strúhaných jabĺk, vanilkového proteínu, sladidla. Dôkladne mixujeme do hladkej konzistencie.
2.Cesto vylejeme do pripravenej misy a tam pridáme ešte kúsky orechov mandlí a vlašských, menšie kúsky jabĺk a kúsky 86% čokolády. Premiešame a vložíme do bochníkovej formy na pečenie ( odporúčam silikónovú , ktorú si trošku vopred premastite bio kokosovým olejom).
3. Na vrch, alebo na spod formy môžete dať orechy, ktoré potom budete mať zapečené na vrchu vášho bochníka. Prípadne môžete pridať aj celé kúsky jabĺk.
4.Pečieme pri teplote 170 stupňov 15minút. Odporúčam pravidelne kontrolovať.

Kakaové Banánové - Kokosové RAW ENERGY GUĽKY
(s mandľou a troškou mandľovej múčky)

Čo potrebujeme?
(množstvá jednotlivých ingrediencií si musíte určiť podľa množstvo, koľko toho chcete pripraviť)
4 väčšie banány
Mandle
Mandľovú múčku (prípadne inú - z iných orechov)
Kakaový prášok ( najlepšie nejaký odtučnený - v dobrej kvalitke)
Strúhaný kokos
Trošku čerstvej citrónovej kôry - stačí z jedného väčšieho citrónu
(nemusí byť, no keď ich chcete skutočne sladké, tak aj nejaké sladidlo navyše)

Postup:
1.Do veľkej nádoby zmačkáme banány, pridáme mandľovú múku, strúhaný kokos, citrónovú kôru. Pokiaľ chcete guľky ešte sladšie pridajte napríklad stéviu, prípadne iné sladidlo ( možno vanilkový proteín - ja som pridal trošku Walden Farms sirupu bez kcal).
2.Všetko dôkladne premiešame do hútnej, tvrdej hmoty. Potom gúľky plníme pri tvarovaní jednou väčšou mandľou.
3.Vytvarované guľky necháme odstáť cca 30 min v mrazničke, alebo chladničke - záleží či plánujete ešte guľky potom do niečoho namáčať. Ak áno, tak odporúčam poriadne nechať stuhnúť v mrazničke.
4.Po vytiahnutí ich môžete ešte doladiť akýmkoľvek topingom/dipom, namočiť do čokolády a podobne... Ja som si pripravil dip z vanilkového proteínu, troškou bielej čoko - vymiešané v malom hrnci spolu s malým množstvom mandlového mlieka.

DOBRÚ CHUŤ!
Už teraz sa môžete tešiť na recept, ktorý Vás čaká budúci týždeň! Pripravil som si pre vás opäť až dva recepty! RAW ENERGY mini kocky a druhý recept sa nechajte prekvapiť!