Počas sviatkov sme si zrejme všetci zvykli, že konzumuje okrem sladkého aj rôzne slané pagáče, krekry a množstvo ďalšieho. Ja Vám dnes prinášam recept na zdravé a výživné:
Arašidovo - Bylinkové Krekry s Parmezánom
(so 100% arašidovým Arašidovým Maslom Crunchy od Pure Nuts, z kukuričnej múky)

Čo potrebujeme?
Arašidové Maslo Chrumkavé od Pure Nuts
Kúsky celých arašidov
Kukuričnú múku - Jemnú
Trošku masla
BIO panenský olivový olej
Zmes sušených byliniek: Tymián, Oregano, Rozmarín, Bazalka
Parmezán ( postrúhaný )
Himalájsku soľ
Vajíčka

Ako postupujeme?
1. Do veľkej misy si vysypeme kukuričnú múku, pridáme k nej sušené bylinky, kúsky parmezánu, malé kúsky arašidov. Všetko dobre premiešame rukou.
2. Vedľa si potom pripravíme z rozpusteného masla zálievku. A to z samozrejme z rozpusteného masla a soli a vajíčok - všetko dobre metličkou vymiešame do hladka. Zalejem suché suroviny a premiešame rukou.
3. Potom pridáme k cestu ešte trošku oliv.oleja, arašidové maslo Chrumkavé od Pure Nuts. A všetko poriadne miesime rukou do pevnejšieho cesta. Dávajte pozor a nebuďte zúfalý keď sa Vám trošku cesto bude rozpadávať. Je to kvôli kukuričnej múke.
4. Hotové pevné cesto odporúčam teraz nechať dobre vychladnúť na 30 min.
5. Potom máte na výber: buď klasicky cesto rozvaľkáte a budete vykrajovať, alebo budete rukou odoberať kúsky, ktoré budete ručne tvarovať na malé placky, alebo tyčinky (ako som to robil ja).
6. Kúsky si vyložíme na plech na papier na pečenie a pečieme pár minút pri teplote 160 stupňov.

Určite tento rýchly a jednoduchý recept vyskúšajte! Určite a rozhodne stojí za to!
DOBRÚ CHUŤ!