Šmakoun je vynikajúca potravina z vaječných bielkov a aktuálne máme na našom trhu všetky možné dostupné príchute a kombinácie tejto potraviny. Ja som pre dnešný foto recept použil ich Šmakoun - Marhuľa, ktorá je mojou najobľúbenejšou z ich sladkých kombinácií. Za recept ďakujem Monike Filípkovej, ktorá mi ho posunula!
Marhuľovo - Vanilkové Košíčky so Škoricou
(s vanilkovým proteínom, lieskovými orieškami a 100% leiskovo - orieškovým maslom)

Čo potrebujeme?
Na korpus:
250g Ovsenú múčku (ja som použil bezlepkovú)
200g Šmakoun - Marhuľa (odporúčam ho jednoznačne rozmixovať)
60g na mini kocky nakrájané sušené marhule
3 celé vajíčka
Kúsky pomletých lieskových orieškov
Sladidlo podľa vlastného výberu (ja som použil tekutú stéviu a brezový cukor)
Na plnku:
500g nízkotučný tvaroh
100% lieskovo - orieškové maslo
50g vanilkového proteínu (ja som použil od firmy Z-Konzept - 5 zložkový)
Pár kvapiek prírodnej vanilkovej arómy
Mletú škoricu
Trošku fixovacieho prášku určeného pre tvarohové plnky
1,5 dcl vanilkového sójového nápoja

Ako postupujeme?
1. Ako prvé si do veľkej misy vysypeme ovsenú múku, brezový cukor a mleté lieskové oriešky. Všetky tieto suché potraviny si dobre premiešame rukou.

2. Po premiešaní pridáme rozmixovaného Šmakoun - Marhuľa, malinké kúsky sušených marhúľ, vajíčka a mixérom vymiesime cesto.

3. Potom už len zoberieme silikónové formy na pečenie (najlepšie väčšie muffinové) a plníme ich cestom na spodku a po stranách akoby také mini cheesecake základy.

4. Potom už len vložíme formy s cestom do trúby a pečieme pri teplote 150 stupňov postupne cca do 15 min a kontrolujeme! Po upečení necháme tieto základy vychladnúť.

5. Kým sa nám základy chladia, začneme s prípravou Vanilkovo - Škoricovej plnky. Do veľkej misy si vylejeme nízkotučný tvaroh a pridáme doň mletú škoricu a vanilkový proteín.

6. Vedľa si pripravíme zálievku k tejto plnke v malej miske a to zo sójového vanilkového nápoja, pár kvapiek vanilkovej arómy a tekutej stévie. Dobre premiešame metličkou a zalejeme tvaroh.

7. Po zaliatí mixujeme mixérom do úplne hladkej formy. Popri mixovaní pridáme trošku fixovacieho prášku.

8. Keď dobre rozmixujeme plnku, necháme ju vychladnúť na chvíľu do chladničky. A kým sa bude chladiť, začneme plniť košíčky lieskovo - orieškovým maslom.

9. Keď sme naplnili základ, tak prichádza tvarohová plnka. A na ňu si už pridáme ozdoby a doplnky aké chceme!


Myslím, že recept je jednoduchý a chuť je úžasná. Keď košíčky necháte vychladnúť nedokážete sa ich dojesť! Chutia ako také malé mini cheesecakes!
DOBRÚ CHUŤ!