reklama

Sólo pre kus hrdosti

Je krátko pred ôsmou. Ktosi za mnou do klubového hluku poznamená, že dnes večer je tu naozaj husto. Ladia sa posledné struny, z mikrofónov počuť klasické „raz dva, raz dva“. Obsadzujú sa voľné miesta, stolíky sa rýchlo plnia pohármi a čapujú sa pivá do zásoby. A keď od barového pultu nahlas zapíska chlapík s kohútom na hlave, je mi jasné, že dnes tu žiadne pianko nebude ...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (26)
Obrázok blogu
(zdroj: http://www.dvdreamscape.fr/fond/metallica-liveshit.jpg)

Mám rada tú atmosféru gitarovýchvečerov. Pozdravím pár známych, dozviem sa čo nové sa chystá za dverami skúšobní. Vždy sa tu stretnú muzikanti, ktorí aj keď hrajú každý svoj štýl, majú radihudbu naživo.

Hlasná vrava trochu stíchne, keď napódium vystúpi mladý gitarista. Trochu hanblivý, s červeňou akú mávajúv tvári len násťroční. Nerockersky pozdraví - dobrý večer a chytíprvý akord. Upútajú ma jeho vlasy.Nedajú sa prehliadnuť. Asi také mal James Hetfield za mladi. Keď zakvíligitara, padnú pred neho v jednej svetlo kučeravej vlne. Nevidno mu do tvárea ja mám pocit, že sa mu vlasy každú chvíľu zamotajú pomedzi strunya sólo skončí predčasne.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Starí rockeri v prvýchradoch, uznanlivo pokyvujú hlavami, a keď dohrá prvú skladbu, čosi si nahlasšepkajú. Vnímam ich len napoly.

Pozerám na ňu ako tlieska a tlieska,a tak sa znova usádza medzi chlapíkov s riedkymi vlasmi zašlých rockerov, v čiernychtričkách a bundách s nášivkami starých kapiel. Medzi mladých rebelovs lebkami na chrbte, vlasmi dočervena a so značkou pís na hrudi.

Nezapadá medzi nich v dlhejsvetlej sukni a pletenom svetri. S veľkou kabelou a taškou s nákupom,opretou a nohu stoličky. Možno sa cíti trochu zvláštne v tejtovyberavej spoločnosti, ale po prvej skladbe by najradšej začala pískať naprstoch a nahlas skandovať: „Ideeeeš!“

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Hm. Už viem po kom má ten mladýtaké krásne vlasy. Sedí v prvom rade. Hrdá mama.

Katarína Maliková

Katarína Maliková

Bloger 
  • Počet článkov:  187
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu