reklama

Cestovné kancelárie (krátke porovnanie).

Nevidím dôvod na to, aby som vyčítala niekomu, prečo na cestu k moru využíva služby cestovných kancelárií. Je to úplne v poriadku od toho tu predsa sú a človek, čo nechce cestovať na vlastnú päsť (napriek všetkým známym výhodám) má na to svoje dôvody. Každý si predsa môže zvoliť to, čo je pre neho to najlepšie. Pri výbere cestovky zvažuje v prvom rade svoje možnosti a primeranosť kvality a ceny. Čo by ste ale povedali na to, keď Vám poviem, že tri rôzne cestovky ponúkajú rovnakú kvalitu za rôzne (a to závratne) ceny.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (35)
Obrázok blogu

Samozrejme je právo každého predajcu ponúknuť svoj tovar za cenu, ktorá je pre neho zisková. A je na kupujúcom, aby zvážil, či je ochotný požadovanú cenu zaplatiť. Obávam sa však, že sme sa ešte nenaučili využívať internet v plnej miere a to najmä pri porovnávaní ponúk rôznych cestovných kancelárii. Zámerne hovorím o internete, pretože je tu aj možnosť obiehať cestovné kancelárie na ich pobočkách, alebo zájsť niekam na výstavu, kde sú prezentované na kope. Ale pre mňa to je príliš veľká strata času. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Existuje niekoľko portálov, kde máte zoskupené ponuky cestovných kancelárii. Môj favorit je jednoznačne: www.travel.sk pretože tam zároveň nájdete názov cestovnej kancelárie, ktorá uvedený pobyt ponúka. Opäť to zrýchľuje čas, najmä pri ponuke last minute, kde chcete rýchlo reagovať a ihneď sa spojiť s cestovkou, aby ste si overili, či je uvedený zájazd dostupný. 

Tu sa napríklad dozviete, že 4-hviezdičkový hotel v Turecku, Side Sun ponúkajú tri rôzne cestovné kancelárie. Pre porovnanie som volila maximum spoločných kritérií a použila som ceny v cenníkoch bez zliav. Zámerne som do cien zakalkulovala aj komplexné cestovné poistenie, pretože človek je tvor pohodlný a je pravdepodobné, že zvolí plný servis služieb.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Cestovná kancelária

Termín, dĺžka pobytu

Cena na osobu

Povinné príplatky (letiskový, palivový a iné)

Voliteľné – komplexné poistenie

Celková suma

CK Čedok Slovakia

Od 16.09.2008/ 11 nocí

32690  

4700

495

37885

CK Aeolus

Od 17.9.2008/11 nocí

31690  

4620

672

36982

CK Hechter

Od 9.9.2008/10 nocí

23990  

4390

473

28853

Dobre vidíte, rozdiel, medzi prvou a poslednou spomenutou cestovkou je 9032 Sk. Je pravda, že je tam vraj o jednu noc menej, ale každý, kto to pozná vie, že cestovka ráta dva dni zo zájazdu ako preletové a tak tie noci môžu pokojne znamenať, že prídete do hotela naozaj v hlbokej noci a tak či tak z toho už nič nemáte. Termín je dokonca skorší (posledný čo cestovka organizuje), čo by v praxi mohlo znamenať, že bude drahší, ale nie je tomu tak. 

Rovnaký hotel, totožné služby a cena rozdielna. Cestovná kancelária totiž len zabezpečí dopravu a ubytovanie (transfer,služby delegáta, nech preboha niekomu nepoškodím). Celý servis v hoteli Vám však poskytuje hotel a to pre každú CK rovnaký, nakoľko je to hotel all-inclusive.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Keby som išla do tohto hotela cez Hechter a prihovoril sa mi niekto z Čedoku, tak cena zájazdu musí zostať tabuizovaná téma, aby sme si nepokazili dovolenku. 

Samozrejme, že je vysoko pravdepodobné, že uvedené zájazdy pôjdu v septembri do ponuky last minutových zájazdov, ale povedzme si otvorene, že je niekde zľava 30% a inde iba 20%, neznamená, že v konečnom dôsledku nakupujete lacnejšie. 

No a ešte mi nedá, aby som sa nepodelila o text, čo som našla pri ponuke CK Aeolus: Cena zahŕňa: ubytovanie na 10 /11 nocí so stravou podľa výberu, v hoteloch výmena uterákov, posteľnej bielizne a upratovanie počas pobytu, spotreba vody a energie, DPH. Delegátske služby vyplývajúce zo zákona. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Tak som sa rozveselila, pretože ak by v 4-hviezdičkovom hoteli nevymieňali uteráky, alebo žiadali osobitný doplatok za spotrebu energie a vody asi odpadnem.  

Záverom iba, je vaša vec akú formu dovolenky si zvolíte. Vyberajte však tak, aby ste neľutovali svoje ťažko zarobené peniaze. Zaslúžite si to najlepšie za primeranú cenu.

Katka Benková

Katka Benková

Bloger 
  • Počet článkov:  89
  •  | 
  • Páči sa:  0x

spiritual coach, poradca v ťažkých životných situáciach Zoznam autorových rubrík:  ako to vidím jarada pečiemSúkromnécestovanie

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu