reklama

Dedo sklerotik a ja

Zobudila som sa do slnečného rána, ničím výnimočného. Ale to len do chvíle kým som nevstala z postele. Išla som dať sestre mlieko (každodenný rituál, aj keď má už 6 rokov) a potom som si ešte išla ľahnúť. Sestra ma však o hodinu zobudila, že chce mlieko, opäť. Odmietla som a povedala jej, že jej spravím chleba, že mlieko už mala. Išla žalovať dedovi, ktorý mimochodom býva o poschodie nižšie. Vtedy sa to všetko začalo...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Dedo na mňa zakričal zo schodov a tak som prišla na verandu, kde mi povedal, že jej mám dať mlieko. Ja, že nie, že nebude len na mlieku a tak som sa otočila a odišla. Sestra išla zase za dedom, a tak on osobne vyšiel hore (chodí k nám len keď niečo potrebuje, alebo keď má niekto z nás sviatok) a vybral mlieko. Ja som sa postavila zo zeme a prišla k nemu. Zobrala mlieko a vrátila do ľadničky zo slovami: "Ak jej dáš mlieko, mi dvaja sme skončili" a odišla som. Vrátila som sa do deckej a hrala na popolušku (sestra do granka vysypala guličky a tak som ich vyberala) Na sestru som mala nervy, lebo deň predtým ponalepovala po novej stene obrázky. Teraz to dedo len zhoršoval. Začal mi vykladať, že nemám mať amok, že sa k nej mám správať slušne a že už som úplne zošalela. Viac nemusel povedať. Vo mne to vrelo, vyskočila som na nohy a prišla k dedovi a povedala mu, čo jeho milovaná vnučka robí. A ešte som mu povedala, že keby toto spravila pri ňom tak ju zabije. On sa začal brániť, že on malé deti nebije a také tie starušné keci, keď je niekto sklerotik. Po tomto som bola už maximálne vytočená, a tak z deckej (kde som pratala granko, čo bolo po celej zemi) som mu zakričala: "jasné, ale mňa ste bili ako prišlo! Jednu bitku si pamätám do dnes. Dedo čím som bola ja iná ako sestra?" Dedo mi na otázku neodpovedal, len sa začal vyhovárať, že ma nebil. Medzi tým už zohrial mlieko a dal jej ho. Moje sestra začala vymýšľať, že je príliš horúce. Dolial jej tam kúsok studeného a ona, že už je studené. A tak sa nasral on a mlieko položil. Odišiel!!!

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Sestra to mlieko samozrejme nevypila a preto som jej muserla robiť chlieb, presne tak ako som povedala na začiatku. Zaujímalo by ma, ako by ju dedo zvládal, keby s nimi žila 24 hodín, tak ako so mnou. Zabil by ju! A nech mi netvrdí, že nie, keď ja dobre viem, že áno. Poznám povahu môjho deda a toto by určite netoleroval.

Marianna Kawaschová

Marianna Kawaschová

Bloger 
  • Počet článkov:  39
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu