reklama

Pápež z moci Satanovej

Niektorý ľudia majú už pri narodení alebo počas detstva zabezpečenú budúcnosť. Ich rodiny sú bohaté, vplyvné, slávne a tak sa oni nemusia báť o svoju budúcnosť. Medzi takýchto „šťastlivcov“ patrí aj Oktavián, neskôr známi ako Ján XII. Jeho otec bol mocné knieža a vládca Ríma, ktorý donútil vplyvných Rimanov prisahať, že jeho syna Oktaviána zvolia za pápeža. Kto mal vtedy vedieť aký skazený je Oktavián? A možno jeho otec o tom vedel a dúfal, že keď zasadne na svetský stolec, tak sa zmení. To všetko sú už len otázky, na ktoré nedostaneme odpoveď.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Tak či onak, len osemnásťročný mladík sa stal pápežom. Možno to bol práve jeho mladý vek, ktorý mu nedovoľoval rozmýšľať ako pápežovi. Duchovné veci ho vôbec nezaujímali a tak si začal užívať život so všetkými jeho radosťami. Mal neúrekom mileniek, ktorým dával zlaté poháre z chrámov, prepil dary pútnikov, prepadol hazardným hrám, opilstvu a cudzoložstvu. Jeho zoznam hriechov je však oveľa dlhší a hrozivejší. Patrí na neho aj incest s vlastnou matkou, či oslava Satanovho mena. Aj keď mal milenky, jeho zvrátenosť nepoznala hranice a znásilňoval mníšky.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Tieto jeho ohavné skutky nemohli ostať nepotrestané, keďže to bolo verejné tajomstvo. Preto vtedajší cisár Svätej ríše rímskej národa nemeckého Oto I. pricestoval do Ríma. Zosadil Jána XII. a vymenoval nového pápeža. Len čo cisár opustil Rím, Ján XII. sa vrátil. Nový pápež utiekol a Ján XII. sa pomstil všetkým, ktorí sa postavili proti nemu. Dal zbičovať kňazov, biskupov, vyrezával im jazyk a odsekával ruky.

Žiadne zverstvá však ľudia netolerujú večne. A tak bol pápež Ján XII. potrestaný v roku 964, keď si ho smrť našla v rukách jednej z jeho mileniek.

Marianna Kawaschová

Marianna Kawaschová

Bloger 
  • Počet článkov:  39
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu