reklama

Pán F. Mikloško: "Tento zákon je hlúpy"

Včera bol prijatý zákon o vlastenectve! Do bežného života sa dostane až po uplynuti legisvakačnej lehoty. Je to doba, kedy sa občania majú s týmto zákonom oboznámiť. A čo si vy myslíte o tomto zákone? Môj názor na neho je takýto ...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)

Podľa mňa je tento zákon nepodstatný. Netvrdím, že zákon o vlastenectve je zlý, ja si len myslím, že v dnešnej dobe sú dôležitejšie veci, na ktoré by sme mali dávať peniaze. Školstvu by sa tieto peniaze veľmi zišli, ale na iné účely. Tak isto by pomohli aj zdravotníctvu. Avšak bol prijatý nový zákon a preto peniaze poputujú tam. Ale aké peniaze? V zákone stojí, že v školách musíme mať vlajku, znak, preambulu a každý pondelok spievať hymnu. Ale kde na to všetko vziať peniaze? Minister školstva pán Mikolaj povedal, že si to musia zaplatiť školy, prípadne im na to musia dať peniaze obce. Sú školy, ktoré nemajú ani rozhlas, aby v ňom mohli púšťať štátnu hymnu. Zriadenie rozhlasu stojí približne 60-tisíc korún. Peniaze na to, však nie sú. Keď bol prijatý zákon o vlastenectve, mali sa hneď aj vyčleniť peniaze na jeho splnenie.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A ako sa postavia k tomuto zákonu ľudia? Podľa mňa, tej staršej generácií sa to možno aj pozdáva možno nie. Neviem to posúdiť keďže mám ešte len 17 rokov. Skôr ma zaujíma, ako sa k tomu postavia mladí. Mne osobne tento zákon ničím neprekáža, avšak osobne poznám ľudí u ktorých som si istá, že budú robiť všetko preto aby tento zákon zosmiešňovali. Som toho názoru, že na melódiu Slovenskej hymny si začnu vymýšľať vlastné texty, ktoré to budú len zosmiešňovať. Taktiež si z toho budú robiť srandu všade kam pridu, ale nepredbiehajme udalostiam a nechajme sa prekvapiť, ako sa k tomu mladí postavia. Dúfam, že nemám pravdu a zákon sa príjme v tichosti a bez akýchkoľvek problémov.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Dnes som prepla na TA3 a práve sa tam o tomto zákone rozprávali. Ako hostia tam boli pán František Mikloško - KDS a pani presedníčka SNS, Anna Belousová. Výmená názorov bola medzi nimi dosť ostrá, keďže pani Belousová tento zákon považuje za nevyhnutný a pán Mikloško za tento zákon nehlasovala a priamo v televíznom prenose povedal: "Tento zákon je hlúpy." Taktiež na účet SNS povedal: "Oni ma idú učiť vlastenectvo, ľudia, ktorý sa topia v prachoch. Mňa, čo som nikdy neukradol ani halier a bývam v 2-izbovom byte." Pani Belousová automaticky zareagovala na "topia v prachoch"a vyvrátila tento pojem, že to vôbec nie je pravda a išla aj do minulosti. Na celu túto konverzáciu sa vyjadrila takto: "Čo je na tom zle, že sa bude raz týždenne spievať štátna hymna?"

Marianna Kawaschová

Marianna Kawaschová

Bloger 
  • Počet článkov:  39
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu