
Z 3 bielkov a 3 PL kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh (zvykla som si pridávať aj štipku soli), zašľaháme 100 g maizeny (kukuričný škrob), 20 g kakaa, polku sáčku prášku do pečiva a 2 PL oleja. Cesto vylejeme do vymazanej a kukuričnou múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 st. C.
Kým nám chladne korpus, pripravíme si krém:
z 2,5 dl mlieka, 1 vanilkového pudingu, 3 PL kryštálového cukru a 1 vanilkového cukru uvaríme hustý puding. Hneď za horúca do neho vmiešame 200 g tučného tvarohu a 50 g Hery a kým nám vychladne a stuhne krém, pokračujeme ďalej. Rozkrojíme korpus na tri časti a obe dobre "napatleme" ríbezľovým lekvárom. Na spodný natrieme krém a všetko naukladáme na seba a celú tortu obmažeme zvyšným krémom a ozdobíme podľa toho, komu je torta určená.

Po torte sa zaprášilo, lebo synko Benjamínko sa podelil a odniesol dva trojlentilkové kúsky aj kamarátom seniorom Hele a Igorovi. Inak krájal ju profesionálne a vždy sa spýtal aký hrubý kúsok si kto praje: jedno - dvoj- troj- alebo viaclentilkový.