Tak tieto halušky milujú úplne všetci členovia našej rodiny a odkedy som ich prvýkrát spravila, môj muž iné nechce.
800g postrúhaných surových zemiakov
320g pohankovej múky
100g múky Promix Uni
4 vajcia
soľ
kyslá smotana
125g bryndze - tá malá kocka
údená slanina
Zo zemiakov pozbierame vodu, vmiešame múku, vajcia, posolíme. Nasádžemecez haluškáreň do vriacej vody halušky a necháme zovrieť. Scedíme,prepláchneme vodou a hádžeme do misy, v ktorej sme rozmiešali smotanu sbryndzou. Kto chce a nie je vegetarián si ich poleje vyškvarenouslaninkou. Jedli sme ich už aj ako strapačky - s udusenou kysloukapustou a slaninou - nemali chybu. Sú mäkké, dobré a kto neholdujepohankovej múke, tak tu ju zrovna necítiť. Pohankovú múku sme siobľúbili. Aj z nej pečiem, aj polievky zahusťujem a aj to nik nepozná.Určite ešte niečo niekedy napíšem o pohanke, ale dnes je sobota večer aja sa už chcem vypnúť a trocha si oddýchnuť.
Ešte mám v rúre bielkový bezlepkový chlebíček - ako nedeľný koláčik na zajtra. Ak bude chutiť, tak ho sem určite napíšem.