Takže poďme na to: zase ideme robiť náplň do srnčieho chrbta.
5 bielkov (žĺtka som dala do "mazančekov" - tie zase inokedy)
100g kryštálového cukru
100g bezlepkovej múky Promix Uni
100g mletých orechov
100g hrozienok
100g čokolády na varenie
Bielka vyšľaháme s cukrom, zašľaháme múku, orechy a vmiešame hrozienka s posekanou čokoládou. Vylejeme do vymastenej a kukuričnou múkou vysypanej formy srnčieho chrbta. Pečieme pozvoľna - pri 180 stupňoch cca pol hodinu? Zase si pomáham špajdlou, nesledujem čas - dosť ma hnevá ako letí, nie sme priatelia. Upečený je taký zlatistý. Vylepšovať sa zrejme dá všelijako. Chutí dobre, myslím, že ho zaradím medzi vianočné pečivko.
A okrem toho, tým, že ho sem napíšem, tak ho nezabudnem, ako veľa iných receptov.