
Na slané bryndzové bezlepkové oblátky potrebujeme:
1/2 l prevareného plnotučného mlieka
320 g múky PROMIX UNI
1 PL soli - zarovnaná
1 ČL rasce
100 g bryndze
40 g roztopeného masla
1 malé vajíčko
Všetko spolu nahladko vymiešame a necháme postáť 2 - 4 hodiny. Potom malou lyžičkou robíme dve oblátky naraz na oválnej forme. Ide to pomaly, pomaličky. Chce to veľkú, preveľkú trpezlivosť. Stačí
však počúvať vianočné melódie a myslieť na človeka, pre ktorého to robíte. Túto roztomilú prácu
zvládol aj jedenásťročný Benjamínko a dobre sa pri tom zabával.
Výsledok je vysoko jedlý - v suchu uskladnené oblátky vydržia chrumkavé, tenučké, voňavé.
Alebo nevydržia?