Postup je dosť jednoduchý:
Na korpus rozdrvíme 200g obyčajných keksov.

Zmiešame so 120g rozpusteného masla a lyžicou zmes natlačíme na dno aj boky tortovej formy. Snažíme sa dobre popritláčať, inak sa bude korpus rozpadať.

No to uložíme marhuľovú vrstvu. 200g sušených marhúľ, ktoré sme predtým namočili na 24 hodín do zmesi rumu a vody (príp. pomarančového džúsu), nakrájame na kúsky. Dajú sa použiť aj zavárané marhule alebo iné ovocie.

A teraz to najdôležitejšie - tvarohová plnka.
Vymiešame (najlepšie v mixéri):
400g tvarohu
200g krémového syra
150g krupicového cukru
4 cele vajíčka
šťava a kôra z 1 limetky alebo citrónu
1 Zlatý klas (alebo 2-3 lyžičky škrobovej múčky)

a vylejeme na pripravený korpus.


Pečieme v predhriatej rúre na 170°C zhruba 50-60 minút, kým povrch nestuhne.


