Na cesto potrebujeme asi 500-600 g hladkej múky (podľa veľkosti kurčaťa, toto množstvo je tak na 1.4 kg kurča) a 200-300 ml vody. Do misky vsypeme múku, prípadne trochu soli a postupne prilievame vodu a miesime cesto, až je pružné a nie veľmi lepkavé. Podľa potreby môžeme pridať viac múky alebo vody.


Pripravíme si marinádu: V mažiari roztlčieme 4-6 strúčikov cesnaku, 2 lyžičky sušeného tymianu (alebo pol zväzku čerstvého), 4 lyžičky sušenej šalvie (alebo zväzok čerstvej) a kôru z 1-2 citrónov. Množstvá môžeme, samozrejme, prispôsobiť vlastnej chuti. Primiešame 4-5 lyžíc olivového oleja a soľ a čerstvo namleté korenie podľa chuti. Touto marinádou poriadne ponatierame celé kurča.

Cesto rozvaľkáme na hrúbku 0.5 cm. Položíme naň kurča a zabalíme do balíčka. Nesmie byť nikde diera, aby všetky šťavy z mäsa zostali vo vnútri.

Dáme piecť do rúry vyhriatej na 220 C asi na 1.5 hodiny.

Po vybratí z rúry necháme trochu oddýchnuť a naporcujeme.

Môžeme podávať so zemiakmi a zeleninou.

PS: Jamie Oliver píše, že kôrka sa nemá jesť, ale nám chutila. Bola síce trochu tvrdá, ale riadne chrumkavá a príjemne ochutená od marinády.