reklama

Ideme na hojdačku

Tak som si povedal, že možno bude dobre hovoriť aj o tom, ako sa moje dni rozmieňajú na drobné okamihy. S Leou sme veľa kreslili a rozhodol som sa tie pastelové "výtvory", ktoré ešte Lea neroztrhala zviazať do jedného zošita. Bude to kniha toho, čo sme videli v parku. Nie síce odborná o akej snívam, no pre vyťaženosť sa "nekoná", no dobrá. Ja som sa pritom učil kresliť a Lea rozprávať. A potom tieto krátke epizódy. Fotky sú fajn, kamera tiež, no takto aspoň priemerné publikum uvidí, čo prežíva otec na "materskej" dovolenke. Snáď to niekoho inšpiruje. Pre niekoho to môže byť neúčinná úsmevná výstraha.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)
... na hojdačke...
... na hojdačke... (zdroj: 4ever.sk)

„Leuška ide na hojdačku, na svoju", povedala Lea, keď sme dorazili na ihrisko „nášho" rodinného parku. Na hojdačky pribehli v čase obedňajšej pauzy dve tínejdžerky. Obsadili naše hojdačky. Obidve. 

Lea z obďaleč pozoruje zo svojej(!) odrážacej motorky ako jej obsadili hojdačku a zvolá so zachmúrenou tvárou: „Nie. To je Leuškina" a vystrie ruku so zamietavým a zakazujúcim gestom smerom k obsadenej hojdačke. Tínejdžerky nás nepočuli, no našťastie to na hojdačkách dlho nevydržali. Došli sme posledných dvadsať metrov k hojdačke a Lea si natešene sadla. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Bacuľatými ručičkami zviera reťaze, na ktorých hojdačky visia. Spokojne hovorí: „Nie je studená hojdačka". Dnes je po dlhom čase opäť predvídateľné počasie, taká malá reklama na leto. Okolo hojdačiek sa pomaly začínajú zbiehať ďalšie deti. Čakajú, či ich niekto na hojdačku pustí. My to nebudeme. Zatiaľ určite. 

Leuška volá: „Vysoko tatino, takto. Za bruško, vieš?" naviguje ma ako ju mám hojdať a šťastne sa nahlas smeje. 

Motorka stojí vedľa hojdačky. Malý neznámy chlapček na ňu zaujate pozerá, skúša sa na ňu posadiť. Je však na ňu príliš malý. Má o pár mesiacov a centimetrov menej ako Lea. Teda... je veľmi malý. Motorka sa mu vykĺzne spomedzi nôh a mladý budúci muž spadne. Leuška všetko hojdavo pozoruje. Z vysoka ako z kyvadla. Konštatuje: „Chlapček spadol z motorky leuškinej, takto baaac". 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Deti čakajú. Smutne pozerajú sem-tam na žiariacu Leuškinu tvár, ktorá sa kúpe v prvom júnovom slnečnom kúpeli. Zasa som nenašiel opaľovací krém. Najhoršie je vždy balenie a hľadanie vecí pred vychádzkou. Zvlášť ak ste ich pár týždňov či mesiacov nepotrebovali. Tu končia hranice mojich nekonečných schopností. Dúfam, že ju to slnko nespáli. 

Lea náhle preruší moje opaľovacie uvažovanie: „Leuška sa hojdá, vieš tatino. Vysoko, takto...." Prešlo sedemásť minút. Leuška sa stále hojdá. Čakateľky a čakatelia na hojdačku sú netrpezliví. Odchádzajú a prichádzajú. 

Hojdáme sa. Lea náhle povie: „Pustíme dievčatko." Odchádzame na pieskovisko a Lea hovorí: „Tatino má formičky v backpacku, vieš? Veľa, veľa formičiek. Dobre. Aj lopatku." Tak skoro spať ešte nepôjdeme.

Miroslav Kocúr

Miroslav Kocúr

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  235
  •  | 
  • Páči sa:  1 260x

Som pedagóg, manažér a teológ mimo cirkevnej služby. Aktívny občan. Od roku 1995 som aktivny ako učiteľ ZŠ, SŠ či VŠ a manažér vo svete formálneho aj neformálneho vzdelávania, NGO a podnikania. Od roku 1995 do roku 2003 som pôsobil v pastoračnej službe na Slovensku aj v zahraničí ako rímskokatolícky kňaz. Mám dve krásne a zdravé dcéry a jednu manželku. Som zakladajúcim členom PS a odborníkom pre vzdelávanie. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáSpoločnosťTodayWEEKTheology TodayMK WeeklyScripturesListáreňNechceme sa prizeraťOral HistoryZo školských lavícEpigramiáda

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu