reklama

Fico mení hru. Karty má opäť falošné.

Ficova hra je mimoriadne hazardná. Hrá nielen falošnými ale aj ruskými kartami.

Fico mení hru. Karty má opäť falošné.
Bonaparte... (Zdroj: shooty)
Písmo: A- | A+
Diskusia  (10)

Pred blížiacimi sa voľbami Robert Fico mení hru. A to tak, že sa vracia k svojej staronovej hre. Ak sa dívame na témy aj osoby a obsadenie prídeme k poznaniu, že sa v sprievode Roberta Kaliňáka len vracia k hre, kedy bol obyvateľom Bonaparte a susedom Mariána Kočnera. Robert Fico pred pár dňami na tlačovke chcel oživiť, opäť iniciatívne ako to len on vie, falošnú stopu. Vyrušuje ho špeciálny prokurátor Daniel Lipšic, ktorého úrad už raz žiadal o povolenie s vydaním Roberta Fica na väzobné stíhanie, no neuspel.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ak teda môžeme v správaní Roberta Fica hľadať inšpiráciu pre cieľavedomé konanie aj vtedy, keď sa mu zosype celá stratégia, tak si určite prídeme na svoje.

Vražda Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej spustila jeho ponižujúci exit z kresla premiéra. Ten čas je už však časom dávnom minulým. Tí, ktorí po jeho odchode pre nedostatok ochrany z najvyšších miest „popadali“ však stále – hoci aj v tichu cely - počítajú s tým, že sa Robert Fico môže vrátiť. A spomenie si na nich.

Dlho tieto vyhliadky nevyzerali nádejnejšie ako dnes. Práve teraz sa Robert Fico a jeho SMER pohybuje na popredných priečkach preferencií a voličské jadro tejto postnormalizačnej strany plnej zväzáckych oportunistov a kandidátov strany, ktorí nestihli spraviť kariéru za komunizumu, tak na nej pracujú dnes, je jedno z najpevnejších.

 Ak sa však dnes začal Fico zaujímať o ďalší osud svojho bývalého suseda, Mariána Kočnera, má na to asi dobré dôvody. Zdá sa, že to nijako s tým, čo sa v prípade a po vynesení rozsudku v piatok 19. mája 2023 verejnosť dozvedela, nesúvisí. Dôkazná núdza, ktorú pociťujú sudcovia špeciálneho súdu nie je presvedčivá a advokáti obetí aj prokurátor sa po vynesení rozsudku okamžite odvolali. Zsuzsová v tom predsa nebola sama, prečo by si to mala sama odskákať. Trpezlivosť verejnosti je zatiaľ otvorenou ranou pre rodičov a ostatných pozostalých. Spravodlivosť, ktorá mešká si už pomaly podáva ruku s nespravodlivosťou. A čas sa vlečie v prospech objednávateľov, ktorým má hodiť plávacie koleso práve návrat starých poriadkov.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ešte bolestnejšie je, že tí, ktorí atmosféru krajiny, ktorá umožnila páchateľom aj objednávateľom vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej vo svojej zlobe zosnovať a vykonať tento skutok, sa vracajú späť do myslí ľudí a ich potenciálnych voličov, aby sa tak dostali po voľbách opäť aj do čela krajiny.

 Naozaj takmer 20% voličov, ktorí preferenčne stoja za Robertom Ficom mu uverí, že obeťou v tomto prípade je Marián Kočner a strana SMER? Robert Fico posúva verejnosti falošnú stopu. Tu sa ukazuje, aké bolo dôležité, aby sa Robert Fico z verejnosti stiahol, a čakal na vyriešenie „svojich“ prípadov v tichu vyšetrovacej väzby.  Našisti, ako sa ukazuje  sú späť. Pred kamerami nahnevaní, v zákulisí vysmiati. V krajine, kde nie sme spokojní s fungovaním nemocníc, polície, súdov, školstva či verejného sektora, je aj tento Ficov našizmus poslednou istotou, že ho jeho verní podržia.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Chvíľu sa zdalo, že rozviazané ruky vyšetrovateľov, sudcov či prokurátorov pomôžu otvoriť cestu spravodlivosti. No tušenie posilňované každodenným dianím, právoplatne už odsúdených a ďalších ohrozených , že návrat smerákov a ich ľudí nie je beznádejný, berie spravodlivosti vietor z plachiet.

Z dlhodobého hľadiska je jasné, že to je len skratka, ktorá nič nerieši. Našisti však nehľadajú dlhodobé riešenia, ale príležitosť.  Namiesto zodpovednej snahy opraviť to, čo nefunguje, hľadá dnes Fico svojich ľudí a sympatizantov vo verejnosti. A pomerne úspešne. Oslovuje ich z tribún a médií. Hľadá svojich „našich“ ľudí, ktorí sa dnes stratili v postmatovičovskom chaose obyčajnosti a nekompetentnosti.  

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Robert Fico zamlčiava, že to on a jeho našizmus otvorili cestu OĽaNO k bezprecedentnému víťazstvu vo voľbách 2020. Všetko bolo pre ľudí lepšie ako ďalšie roky Fica a jeho ľudí. Tak sa našizmus ľudí vo verejnosti prelial na chvíľku k nádeji na zmenu, ktorú z Cannes pred Počiatkovou vilou sľubovali budúci víťazi volieb.

No pokračovalo len hľadanie iných „našich“ ľudí, aby sa noví „naši“ vymedzili predovšetkým voči všetkému novému či modernému a progresívnemu. Voči tomu, čo jednoducho podľa ťapákovskej mentality, ktorú postrehla už Božena Slančíková-Timrava, nemáme radi a preto tomu neprajeme. Musíme podporiť a preto podporíme len náš záujem, naše podujatie a naše ciele bez ohľadu na zvolené prostriedky a bez ohľadu na to, či o tom niečo vieme.

Kmeňová príslušnosť či kamarátšafty slovenského našizmu majú rôzne podoby. Mafiánsky smerácky našizmus i ten matovičov našizmus, ktorého trpkú chuť ochutnal už aj expremiér Heger, teda našizmus najnovšie našich priateľov hrajúci sa na obyčajnosť sú len dve strany tej istej mince toho istého dnes všade prítomného chaosu.

Organizovaný únos štátu s „našistami“ na všetkých dôležitých postoch sa zosypal a rozkrytý zločin ukázal unesené a znefunkčnené inštitúcie, ktoré sa prepadli do nefunkčného chaosu, ktorý sa prehĺbil pandémiou a vojnou. Dobre namiešaný koktejl strachu z vojny, pandémie a dávkovaných lží hrajú v prospech návratu Fica. Je len čarom nechceného, že architektom návratu SMERu je hnutie, ktoré nebolo schopné spraviť to čo sľubovalo a to ani vtedy, keď záležalo len na ňom. Nie navždy, ale čo i len dočasne, aby uchránilo krajinu od lží a kriku vystrašeného „šéfa“.

Výsledky hlasovania o súhlase s vydaním R. Fica na väzobné stíhanie
Výsledky hlasovania o súhlase s vydaním R. Fica na väzobné stíhanie 

 Je jasné, že Fico nehľadá dobro svojich voličov či verejný záujem. Len si šikovne poslúži percentami, ktoré ho majú definitívne uchrániť nielen pred vyšetrovacou väzbou, ale majú ho dostať opäť k moci. Tam už  bude vedieť aké kroky má podniknúť, aby sa zachránil. Práve preto bola Ficova tlačovka minulý štvrtok dôležitým signálom všetkým, ktorí majú strach, stácajú trpezlivosť či nádej. Robert sa vracia. Dúfajú.

Preto Marián Kočner ešte stále môže mať nádej, že kým bude známy definitívny a právoplatný rozsudok vo veci objednávateľa vraždy, tak Robert Fico a jeho ľudia budú späť.

Jediným a najvyšším cieľom je totiž pre našistu Robert Fica dosiahnutie toho, čo chce a potrebuje on. Aj za cenu prekrútenia smrti nevinného novinára a jeho snúbenice. Alebo ak to bude potrebné iným spôsobom profesionálnej, osobnej, fyzickej či spoločenskej marginalizácie či eliminácie INÝCH. Napríklad útokom Zsuzovou na Daniela Lipšica.

Keď bude Robert Fico sľubovať Slovensku a svojim novým stúpencom vyslobodenie z dnešného chaosu, nezabudnime hovoriť a pripomínať všetkým okolo, že tento dnešný chaos je len pokračovaním jeho diela.

To on zahnal túto krajinu do takej beznádeje, že si ľudia zvolili radšej lacný populizmus sľubujúci okamžitú úľavu, no ktorý sa v chaose komplikovanej doby ukázal ako neschopný dodávať spoločnosti expertízu, ktorú sľuboval.

Ficov chaos aj Matovičov chaos sme si vyskúšali. Dnes je čas pokúsiť sa o skutočné riešenia s tými, ktorí o nich nielen hovoria, ale niečo už aj dokázali. Ficova hra, ku ktorej sa vracia je totiž mimoriadne hazardná. Hrá nielen falošnými ale aj ruskými kartami. Po starom to nepôjde, chce to krok dopredu. Od skrytého chaosu 1.0, ktorý chránil zlodejov cez prekonanie otvoreného chaosu 2.0, ktorý zachránil Fica. Chce to krok k niečomu, čo bude fungovať.

Miroslav Kocúr

Miroslav Kocúr

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  235
  •  | 
  • Páči sa:  1 260x

Som pedagóg, manažér a teológ mimo cirkevnej služby. Aktívny občan. Od roku 1995 som aktivny ako učiteľ ZŠ, SŠ či VŠ a manažér vo svete formálneho aj neformálneho vzdelávania, NGO a podnikania. Od roku 1995 do roku 2003 som pôsobil v pastoračnej službe na Slovensku aj v zahraničí ako rímskokatolícky kňaz. Mám dve krásne a zdravé dcéry a jednu manželku. Som zakladajúcim členom PS a odborníkom pre vzdelávanie. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáSpoločnosťTodayWEEKTheology TodayMK WeeklyScripturesListáreňNechceme sa prizeraťOral HistoryZo školských lavícEpigramiáda

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

750 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

19 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu