reklama

Ako zvieratká pyšného páva elegantne vyšachovali.

Kde bolo, tam bolo. V krajine za troma zmrzlinovými kopčekmi, kde sa právo zosypávalo a zdravý rozum vylieval žili zvieratka, ktorým vládol pyšný páv. Bolo to čudne stvorenie, ktoré milovalo len pohľad na svoje krásne perá, všetku energiu venovalo k ich zveľaďovaniu a vekom strácalo kontakt nad reálnou situáciou bežného dňa v zvieracej ríši. Časom sa prispôsobilo na obraz všetkých pávov a zákerných goríl v krajine.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
Kurzy na voľbu kráľa zvieracej ríše
Kurzy na voľbu kráľa zvieracej ríše 

Kurzy na voľbu kráľa zvieracej ríše

Prefíkaný páv umne využíval hlavne slabosti senilných oviec a vždy našiel spôsob ako sa udržať na piedestáli moci. Ostatné zvieratka trpeli a nevedeli si rady ako na ľstivého, zákerného a pyšného páva vyzrieť. Krajina strácala smer a bezvládne sa rútila do slepej uličky.

Pred nasledujúcimi voľbami priletela medzi zvieratá múdra sova a hovorí: „Mám plán ako elegantne vyšachovať páva a ešte aj nechať nádherne zarobiť nie len hlúpym a chudobným ovciam, ale všetkým rozumným zvieratám v krajine. Nutné je len zachovať disciplínu a postupovať systematicky a organizovane. Nikto nesmie byť chamtivý. V prvom rade ide o princíp. Ako ste si všimli, milé zvieratá, tak v sazkových kanceláriách je na nepostúpenie páva do druhého kola kurz 100 : 1. Preto pôjdete po krajine a budete hlásať túto novinu všetkým ovciam. Vysvetlite im, že za 10 vsadených dostanú 1000 toliarov. Presne 29.2.2014 o 19-00 hodine všetky zvieratá pôjdu na internet a vsadia si 10 toliarov na jedného z týchto dvoch kandidátov. Na východ od mesta Kremenné Srdce budú všetci sádzať na koňa Priesta a smerom na západ budú všetci vsádzať na delfína Wolkra. Na druhý deň, 30.2.2014, pôjdu všetci voliť a zahlasujú presne to isté meno ako sádzali."

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zvieratka urobili ako im sova povedala. Ovce do jednej ctili príslovie, že košeľa bližšia ako kabát, a tak poslušne a s radosťou hlasovali. Za vyhrané peniaze si všetky zvierata dlho užívali. Taktiež už nikdy páva k moci nepustili a krajina sa konečne začala obracať na kapitalistický štandard.

To čo práve nepočujete je obrovský zvon a rozprávky je na dlhé roky koniec.

Podľa Georga Alebolepšie spísal PK

Peter Kollega

Peter Kollega

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  134
  •  | 
  • Páči sa:  2 456x

Proti všetkým. Za všetkých. Spiaci cleaner. Neviem, ale keď náhodou viem, tak sa väčšinou nemýlim. Veľa veci robím inak ako väčšinová spoločnosť. Od detstva sa zaujímam o politiku. Tam kde je Slovensko, EU dnes som bol bohužiaľ alebo bohudík niekedy na prelome tisícročí. Okolnosti ma prinútili dôslednejšie študovať detaily totalitných režimov, systém kriminálneho štátu, deštruktívny EUanalfabetizmus, povrchné teoretizovanie, ľahkovážnu kastráciu histórie. Dnes sedím na brehu babylonskej priepasti. Vášnivo pozorujem excelentné herecké výkony, nadradenoť politikov, novinárov, pseudoelít a pseudoinelektuálov, ktorí prakticky zastavili rozvoj západnej civilizácie. Žijem vo vyhnanstve. Mám doživotný zákaz pracovať na území Slovenska od neokomunistických darebákov v obore kde som mal udávať svetové trendy. Som členom minimálne 4 menšín bezhlavo ponižovaných Bruselom. S pani Lótovou a elánom hľadám 10 spravodlivých. Zoznam autorových rubrík:  Korunkové výletyAntihitlerA za 5 sekúnd 12Systém štátnej kriminalityHľadajme riešeniaČervené banányScifi talesUpsidedownov syndróm

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu