reklama

Keby som Ťa stratil

Keby som Ťa jedného dňa stratil, vravieval som vždy, šiel by som Ťa hľadať aj na koniec sveta. Nazrel by som v každý kút, zdvihol každý kameň. Žiadna sila by ťa nevedela skryť. Kráčal by som v Tvojich drobných stopách, z tvojich vlasov by som utkal niť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)

Keby som ťa jedného dňa stratil, čítala si v mojich listoch, vyhlásil bych nekonečné pátranie. Písal by som patetické básne, poviedky a články, písal by som o život, bez váhania zodral prsty, dlane, hánky.  

Keby som Ťa jedného dňa stratil, prisahal som neraz, zaprel by som boha, sfúkol sviečky v kostole. Nech máš meno Mariana, Júlia, či Nela – bola by si pre mňa ako bohyňa. Viacjediná, tá istá a predsa iná. 

A keď sa to v ten deň stalo, stál som ako z kameňa. Sledoval som, ako kvapky dažďa stekali po Tvojich lícach, presviedčal sám seba, že je to len dážď. Keby som ťa vtedy nebol nechal odísť, nemusel by som Ťa hľadať, kričať, mrhať spásou...  

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vôkol mňa je tma, ticho a zima.

Marek Kopča

Marek Kopča

Bloger 
  • Počet článkov:  108
  •  | 
  • Páči sa:  0x

"Uhryznutý diaľkami" a cestovaním. Syn, brat, kamarát, miles Christi neustále a s radosťou krížom-krážom blúdiaci vo svojom a v našom svete, plnom ľudí, príbehov a zázrakov. Zoznam autorových rubrík:  Svet, v ktorom žijemeMôj svetNechajte ma snívaťO láskePútnikov denníkNevyjasnené príbehyŠport a hryPolitikaKorešpondenciaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu