reklama

Sneží, mami...

Nechať sa strhnúť melancholickými pocitmi pri pohľade na vločky snehu, ktoré nesmelo a splašene strmhlav padajú z neba na zem, je ošúchaným klišé. Rovnako ako dúfať v to, že jedného dňa poviem „ďakujem za všetko“ a Ty sa len usmeješ a na líce mi vlepíš sladkú pusu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Viem, že si tu pre mňa vždy – keď Ťa potrebujem, aj keď naoko nie. Že sa tešíš z mojich úspechov a trápiš sa pre moje neúspechy – snáď väčšmi ako ja. Že v Tvojich očiach navždy zostávam tým istým chlapčekom – akým som býval a akým v kútiku duše stále som. A viem, že vieš, že viem. Asi preto sa nenechám strhnúť frázami odpozeranými zo sentimentálnych filmov a vyčítanými z lacných kníh.  

Vlastne Ti len chcem takouto cestou (lebo viem, že tajne čítaš môj blog) povedať, že najmä vďaka Tebe budem aj v tých najtemnejších temnotách tvrdohlavo búchať na drevené veko môjho sarkofágu. Do úplného vyčerpania hrabať skrehnutými prstami v studenej čiernej zemi. Len pre to jediné: aby som vystrel dlaň, zachytil v nej dve posledné vločky snehu a nechal ich roztopené splynúť v jednu veľkú kvapku. Teším sa na každú jar, každé leto, každú jeseň, každú zimu...  Tíško načúvam mäkkúčko padajúcemu snehu. Nie je mi zima, Mami. A za to Ti z celého srdca ďakujem.

Marek Kopča

Marek Kopča

Bloger 
  • Počet článkov:  108
  •  | 
  • Páči sa:  0x

"Uhryznutý diaľkami" a cestovaním. Syn, brat, kamarát, miles Christi neustále a s radosťou krížom-krážom blúdiaci vo svojom a v našom svete, plnom ľudí, príbehov a zázrakov. Zoznam autorových rubrík:  Svet, v ktorom žijemeMôj svetNechajte ma snívaťO láskePútnikov denníkNevyjasnené príbehyŠport a hryPolitikaKorešpondenciaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu