reklama

Čo všetko dokáže maslo z hypermarktu

Viera v čistú lásku trvá u každého rozdielne dlho. Až pokiaľ sa prvý raz nesklame, možno dlhšie. On sa len tak prechádzal po supermarkete, nič nehľadal, len tak pozeral čo hľadajú iní. Iní nakupujúci, ľudia dychtiaci a náhliaci sa za tovarom sa mu mihali pred očami. Ako tam tak stál, čakajúc na rodičov robiacich to isté čo zvyšok nakupujúcich, skúšal vymyslieť na čo asi ten ktorý človek práve myslí, čo mu ide hlavou.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)

Ona, útla krátko hnedo vlasá pehavá 17 ročná gymnazistka, pre väčšinu spolužiakov a známych typická šedá myš, otrávená z celého týždňa v škole a ešte viac z tejto tupej brigády dokladala maslo. Maslo, obyčajné maslo ani len akciové nebolo, proste ničím výnimočné. Trochu jej tým pripomínalo samú seba. Dokladala a premýšľala nad tým prečo tú brigádu vlastne zobrala. Iné spolužiačky trávia víkendy hociako ináč len nie brigádou v supermarkete. Tie čo majú frajerov s nimi, tie čo majú kamarátov s nimi a ostatné s rodinou, poprípade hľadaním niečoho zo skôr uvedených. Ona však nie, dokladala maslo. Uvedomila si, že mobil zaplatiť treba a tak dokladá maslo. Padlo. Maslo. Ona sa po ňom načiahla, ale nebolo tam. Pozrela hore a tam stál. On. A maslo. Podal jej ho. Maslo. Ich oči sa stretli, ruky sa jemne dotkli a on sa jej spýtal čo robí večer a ako sa volá. Ostala ticho. Nikdy predtým sa jej to nestalo. Stále bola ticho. Spýtal sa znova a pridal jemný úsmev ktorý ju mal povzbudiť. Ona sa však roztriasla ešte viac. Maslo v ich rukách začalo pomaly mäknúť, keď povedala: „ Lenka “. Usmial sa a navrhol že pre ňu, dievča s maslom v ruke, príde o siedmej pred dom. Súhlasne, stále trochu neisto, kývla hlavou. Usmial sa a stratil sa jej z pohľadu niekde medzi regálom s cestovinami a tuniakmi v konzerve.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Prvé rande, kúpil jej ružu, veľa jej rozprával, ešte viac ju počúval, zaplatil účet za čaj a colu, odviezol ju pred dom, jemne pritisol svoje pery na jej a povedal že zajtra zavolá. Bola šťastná. Nevedela celú noc zaspať, premýšľala ako je to možné že zrovna ona mala tak dokonalé rande, prvé. Spomenula si aj na to maslo čo jej vypadlo. Sľúbila si, že iné už jesť nikdy nebude. Druhé rande sa jej zdalo ešte krajšie a o to viac neuveriteľnejšie. Aj tretie. Aj štvrté. Smsky čo dostávala každý deň v nej vyvolávali chvenie, túžila s ním byť stále a neustále myslela na to ako sa bozkávajú, objímajú, túlia sa jeden k druhému pri prechádzkach v meste, v parku, v kaviarňach, ako si vyznávajú lásku. Vždy sa celá chvela keď ju objal a jemne zašepkal do ucha tie slová vyznania a túžby zároveň.  

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Podľa jeho slov vedela že sa to blíži ale aj keď sa trochu bála, cítila že on je ten pravý. Mal byť jej prvým, nezabudnuteľným, vysnívaným. Cítila sa mladá, no nechcela ho stratiť. Bol starší a tak dokonalý, nemohla mu povedať nie, keď jej daroval kľúče od izby 202 v hoteli za mestom, keď jej otvoril dvere a pozval ju do izby plnej ruží. Aj keď trochu s obavami a poriadne nervózna nasledovala ho dnu. Hovoril jej aká je krásna aj keď vôbec nebola, hovoril jej ako ju miluje, aký má nádherný krk, vlasy, prsia a ako moc po nej túži. Uverila. A keď ju presvedčil, že kondóm je zbytočnosť, že budú mať šťastie. Uverila. Veď prečo aj nie, bol taký dokonalý a milý. Potom ju odviezol opäť pred dom, lúčili sa ešte vrúcnejšie ako inokedy. Bola šťastná. On jej opäť zakýval, pridal plyn, vytiahol zápisník, uškrnul sa, pridal k jej menu bodku a škrtol ju. Už nezavolal. Teda jej nie. Bola trochu nesvoja tak mu zavola na tretí deň sama či je v poriadku. Zodvihol telefón a povedal jej: „Aha, prepáč ale teba už mám škrtnutú. Vymaž si prosím moje číslo aj ty.“ Plakala. Dlho. Možno stále plače. A to všetko len kvôli tomu maslu. 

Vlado Kordoš

Vlado Kordoš

Bloger 
  • Počet článkov:  13
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Clovek, co sa snazi pochopit kto a ako riadi nas svet a ovplyvnuje aj nase zivoty. (Momentálne študujúci v krajine tulipánov) Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu