reklama

Balansovanie na hrane atómovej vojny

Najlepší spôsob ako vyhrať vojnu s Putinom je spoľahnúť sa nášho kľúčového spojenca, USA, a bezvýhradne ho podporovať.

Balansovanie na hrane atómovej vojny
Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Dnes je jasné, Putin je vojnový zločinec odhodlaný na všetko. Nevieme pokiaľ je ochotný zájsť. Vidíme, že schopný vymyslieť si akúkoľvek absurdnú rozprávku len aby ospravedlnil svoje konanie. Nedá sa veriť jeho rečiam, to vieme dávno. Dnes ale vidíme, že sa nedá veriť ani jeho racionalite. (Alebo tomu, čo si my pod jeho racionalitou dokážeme predstaviť.) Veľmi podobný postup pred osemdesiatimi tromi rokmi predviedol Adolf Hitler. História nás učí, že zrejme nemáme na výber. Jediná možnosť je postaviť sa agresorovi.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Boj s Putinom, je ako boj s pandémiou. Tvrdý, nepredvídateľný, zložitý a bude mať ťažké následky. V tom, čo je optimálna stratégia, sa musíme, podobne ako pri pandémii, spoliehať na expertov. Nie na jednotlivcov ale na celú komunitu expertov, ktorí medzi sebou komunikujú, hádajú sa a hľadajú optimálne postupy.

Podobne ako pri pandémii, ani tu neexistuje jednoduché riešenie. V odhade Putina sme sa všetci mýlili. V posledných dňoch absolútne najväčšiu mieru kompetentnosti i odhodlania prejavili USA, náš spojenec v NATO.

Boj s Putinom znamená balansovanie na hrane jadrovej vojny, v ktorej najviac môžu stratiť USA, ktoré zároveň prejavili najväčšie odhodlanie. Preto sme s nimi na jednej lodi. Ešte pred pár dňami som neveril, že by som niečo takéto mohol napísať, ale jediné riešenie vidím v spoľahnutí sa na tohto nášho kľúčového spojenca a v jeho bezvýhradnej podpore. Samozrejme, v spolupráci s NATO, najlepšou komunitou bezpečnostných expertov, aká kedy existovala.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

To najlepšie, čo môžeme urobiť my sami, je pripraviť sa na to, že v tejto vojne, ktorú nám i celému slobodnému svetu vyhlásil Putin, budeme musieť priniesť obete. Budeme musieť obetovať svoje pohodlie, svoje peniaze, svoj čas na to aby sme pomohli obetiam vojny. Ale aj ďalšie prostriedky a možno aj životy, aby sme zastavili agresora, ktorý nám chce ukradnúť svet, ktorý sme vybudovali. Dajme politikom a našim spojencom najavo, že sme pripravení a odhodlaní urobiť svoju časť!

 

Miro Koseček

Miro Koseček

Bloger 
  • Počet článkov:  115
  •  | 
  • Páči sa:  218x

Jeden z tých 926 nešťastníkov, ktorý v minulých voľbách chcel voliť PS-Spolu, ale v poslednej chvíli sa rozhodol hodiť to KDH, lebo chcel, aby sa aj oni dostali do parlamentu. Tento rok to napravím, volím PS! Tento blog nie je nijakým spôsobom sponzorovaný žiadnou politickou stranou. Zoznam autorových rubrík:  Spiritualita a duchovný životEkonomika, politikaSpoločnosťFotoRozvoj osobnostiBusiness intelligence, OLAP, DSúkromnéNezaradenéUmelá inteligencia

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu