reklama

Šikana na festivale tolerancie

Na improvizovanú kaplnku biskupovi vyvesili rómsku vlajku

Šikana na festivale tolerancie
Písmo: A- | A+
Diskusia  (44)

Biskup nemenovanej cirkvi sa stal obeťou šikany na hudobnom festivale. Na improvizovanú kaplnku, kde sa modlil a viedol duchovné rozhovory mu aktivisti vyvesili rómsku vlajku.

Svoj počin vysvetľovali tým, že chceli upozorniť na rasistické postoje tohto cirkevného predstaviteľa. Ten sa totiž pred niekoľkými mesiaci kriticky vyjadril k televíznemu seriálu, ktorý v pozitívnom svetle stvárnil postavu Róma. Rolu človeka tejto rasy nielenže pridelili mladému sympatickému hercovi ale dokonca ho predstavili v úlohe obľúbeného učiteľa. Podľa biskupa to bol podlý trik, používaný aj v komunistickej ére, ktorým sa tvorcovia pokúšajú podsúvať myšlienku, že Rómovia sú schopní byť normálnou súčasťou slovenskej spoločnosti. „Takéto nekalé praktiky sú vážnym ohrozením výchovy dospievajúcej mládeže“ povedal biskup vo svojom videu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Komisárka pre náboženskú slobodu vyvesenie vlajky odsúdila ako útok na základné ľudské a ústavou garantované právo mať duchovného vodcu na každej udalosti, kde je zvýšená pravdepodobnosť, že sa tam človek dopustí ťažkého hriechu.

Ku kritike sa pripojili aj niektorí ďalší zástupcovia cirkví.

Šéfredaktor konzervatívneho portálu ostro kritizoval vedenie festivalu, ktoré nielenže incidentu nezabránilo ale dokonca vyjadrilo pochopenie pre iniciátorov poníženia tohto cirkevného predstaviteľa. „Festival tolerancie už viac neexistuje“ skonštatoval.

Doplnené 13.7, 11:35: tento článok je fikcia, kde som chcel ukázať, ako by to mohlo vyzerať, keby sa biskupovo poníženie týkalo inej skupiny ľudí.

Miro Koseček

Miro Koseček

Bloger 
  • Počet článkov:  115
  •  | 
  • Páči sa:  218x

Jeden z tých 926 nešťastníkov, ktorý v minulých voľbách chcel voliť PS-Spolu, ale v poslednej chvíli sa rozhodol hodiť to KDH, lebo chcel, aby sa aj oni dostali do parlamentu. Tento rok to napravím, volím PS! Tento blog nie je nijakým spôsobom sponzorovaný žiadnou politickou stranou. Zoznam autorových rubrík:  Spiritualita a duchovný životEkonomika, politikaSpoločnosťFotoRozvoj osobnostiBusiness intelligence, OLAP, DSúkromnéNezaradenéUmelá inteligencia

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu