reklama

Nastavenie internetu na Xperia X10 v Orange - podpora 0 bodov

Má niekto SonyEriccson Xperia X10 a chce sa pripojiť na internret cez Orange? Nastavenie je triviálne, nájdete ho v článku. Podpora zo strany Orange je slabšia ako chabá a treba si pripraviť eurá.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (20)

Nestačí, že som si k paušálu objednal aj internetové pripojenie Orange World a na telefóne som si spustil automatické nastavenie prístupových bodov. Internet mi nešiel. Volám teda 905, kde riešia všetky problémy. Chlapík na hot-line si otvoril formulár k môjmu telefónu a povedal mi, čo a ako mám nastaviť. Internet mi išiel asi 10 sekúnd a potom viac ani muk.

Po rôznych márnych pokusoch na druhý deň volám znova 905, tam už bol asi zbehlejší operátor a hovorí mi, že pre telefóny s Androidom (operačný systém na ktorom beží aj X10) radšej nech si zavolám 595 a z menu nech si vyberiem 3. No, dobre, keď nej 905 tak skúsme 595, však aj to sú len tri číslice. Keď si z menu vyberám pomoc pri nastavení telefónu, milý robot so ženským hlasom mi oznamuje, aby som volal odbornú pomoc 14905 a že ma to bude stáť len smiešnych 60 centov za minútu. No, vidím, že stačí vytočiť o dve číslice viac, a ceny rapídne stúpajú ;-)

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Keďže som informatik, chlapík mi pomôže nastaviť veci za necelých 5 minút, tkaže k mesačnému poplatku 6 euro som si pripočítal ešte dobré 3 eurá za nastavenie. Ja viem, nie je to majland a takmer nič v porovnaní s cenou, ktorú som za telefón zaplatil (265 €). Za tie prachy by sa ale patrilo dodať mobil, ktorý zapnem a funguje, zvlášť ak ide o typ, ktorý je priamo určený na pripojenie na internet (dodáva sa so zabudovanou aplikáciou na Facebook, Gmail, e-mail, navigáciou cez Google a pod.) Orange vrazí do reklamnej kampane ťažké prachy na X desiatku, ale keď vás už raz uloví, už si nedá tú námahu aby vám zabezpečil poriadnu podporu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Dobre, keď už ste sa dostali až sem a vypočuli (vyčítali) ste si moje náreky, tak ako bonus získavate jenoduchý návod, ako nastaviť pripojenie Xperia X10 (a zrejme aj iných mobilov s Androidom) na internet cez Orange World službu. Je to takmer triviálne, stačí nastaviť jeden, jediný parameter.

N Á V O D

1. Otvorte si aplikáciu "Nastavenia" a postupne si vyberte: "Ovládanie bezdrôtových sietí" / "Mobilné siete" / "Názvy prístupových bodov".

2. Stlačte (hardvérové) tlačidlo menu a vyberte si "Nový názov prístupového bodu"

3. Dajte mu nejaký názov podľa vlastného výberu (do políčka "Názov") a nastavte parameter "Názov prístupového bodu (APN)" - tam napíšte internet.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

4. To je všetko. Uložte prístupový bod. (zase HW tlačidlo menu a "Uložiť")

Ak vám to pomohlo, zrejme ste ušetrili pár euro a spústu času :-) Ak sa mi chcete odvďačiť, hoďte do pokladničky v najbližšom kostole 1 € (len tretinová cena oproti Orange) ;-) ale hlavne prosím nevoľte Fica a tú bandu lumpov okolo neho!

Miro Koseček

Miro Koseček

Bloger 
  • Počet článkov:  115
  •  | 
  • Páči sa:  218x

Jeden z tých 926 nešťastníkov, ktorý v minulých voľbách chcel voliť PS-Spolu, ale v poslednej chvíli sa rozhodol hodiť to KDH, lebo chcel, aby sa aj oni dostali do parlamentu. Tento rok to napravím, volím PS! Tento blog nie je nijakým spôsobom sponzorovaný žiadnou politickou stranou. Zoznam autorových rubrík:  Spiritualita a duchovný životEkonomika, politikaSpoločnosťFotoRozvoj osobnostiBusiness intelligence, OLAP, DSúkromnéNezaradenéUmelá inteligencia

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu