reklama

Robia to aj iné slovenské banky?

Že slovenské banky sťahujú svojim klientom všakovaké poplatky som si zvykla už veľmi veľmi dávno a nezamýšľala sa nad tým. Preto ma v čase, keď som si zriaďovala účet v anglickej banke pozitívne šokovalo, že nepýtali ani penny za zriadenie účtu u nich. A Barclays ma v podstate takto pozitívne šokuje dodnes.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (50)

Lebo predstavte si, že ani za viac ako dva roky som sa nedočkala, aby mi stiahli aspoň jednu jedinkú stotinku libry. Zriadila som si účet, vkladala peniaze, vyberala, dostala zdarma aj dve karty (connect & saving), pretože mi hneď pri vytvorení bežného účtu ponúkli aj sporivý účet, platila som v obchodoch cez connect card. Všetko úplne zdarma.

Áno, platia sa tu poplatky a dosť vysoké, napríklad keď chce niekto previesť peniaze z anglickej banky do slovenskej. Alebo keď sa stane, že neustriehne pohyb na účte a dostane sa do mínusu hoci len pre mizerné tri libry, ... etc.. Lenže je to jeho chyba, nie banky, a tak musí za to platiť.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

No na Slovensku platíte vždy a za všetko. Dokonca od vás najnovšie pýtajú poplatok 0,45 eur aj za to, že vložíte na svoj účet v hotovosti svoje vlastné peniaze a za výber hotovosti svojich peňazí 1,90 eur.

Je mi jasné, že banky musia z niečoho žiť a že keď idem v niečom na ich úkor, tak musím za to platiť. Ale vie mi niekto vysvetliť, prečo mi sťahujú poplatok, keď im vkladám svoje peniaze, svoju hotovosť? Veď oni potom s mojimi, tvojimi, jeho a ich peniazmi môžu pracovať a zhodnocovať ich. Ako je možné, že anglické banky z toho „mála" dokážu vygazdovať svoj pekný profit a slovenské nie?

Agáta Krupová

Agáta Krupová

Bloger 
  • Počet článkov:  187
  •  | 
  • Páči sa:  95x

Zaujíma ma spoločnosť, kultúra, tradície a mnohé iné, rada píšem o zážitkoch všed- ného dňa, občas sem pripletiem i nejaký recept. Predtým som viac písala o Londýne a Anglicku, lebo som tam istý čas žila a stále tam žijú moji najbližší. V ostatnom čase sa začínam viac venovať rodnému mestečku Hanušovce nad Topľou a jeho okoliu - prírode, histórii, pamiatkam i zaujímavým ľuďom. Zoznam autorových rubrík:  SlovenskoHanušovce nad Topľou a okolieLondýn, Veľká BritániaMestá a miesta Veľkej BritánieKnihyFilm a televíziaDivadloReceptyJazyk, nárečie, slangZvyky, tradície, obradyHistorický kalendárDetiSpomienkyAj taký je životZamysleniaNezaradené

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu