reklama

Peniaze versus láska

„A čo tak zablogovať na tému peniaze versus láska?" dostala som otázku. „A prečo nie na tému láska versus peniaze?" zakontrovala som ja.Ozaj - čomu zvyčajne vo svojom živote priradzujete prioritu? Peniazom? Láske?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (50)

Kedysi dávno som sa na podobnú tému rozprávala s jednou mojou priateľkou. Hovorila mi, že mladí v poslednom období vstupujú do manželstva veľmi neskoro. Najprv chcú byť zabezpečení profesijne, urobiť kariéru, zabezpečiť sa finančne, mať zariadený byť, vlastniť auto. Ona s manželom vstupovali do manželstva veľmi mladí. Dá sa povedať, že nemali nič v rukách iba vzájomnú lásku a porozumenie, chuť žiť a spoločne prijímať každodenné radosti a kríže tak, ako ich prináša život. Spočiatku bývali iba u jej rodičov, ešte aj keď sa im narodilo prvé dieťa. Medzitým si nasporili nejaké peniažky, doložili peniazmi na pôžičku a kúpili a zariadili si byt. Aj staršie ojazdené auto. Postupne prišli na svet ďalšie dve deti a pribudli ďalšie starosti. Pribudli problémy so stratou starého a hľadaním nového zamestnania. Istý čas žili na dlh, bála sa, že ďalší a nasledujúce dni nebude mať deťom čo dať na stôl. Všetky prekážky však prekonali, aj vďaka svojej viere. Nepatria medzi horných desať tisíc, neurobili žiadnu veľkú dieru do sveta, ale žijú naďalej v láske a porozumení svoj čestný život. Deti medzitým vyrástli a študujú. „Hoci náš život nie je ľahký, aj tak je nádherný," skonštatovala. To, že prežili aj mnohé ťažké chvíle, neznamenalo oslabenie ich vzájomného vzťahu, ale jeho posilnenie.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Prečo sa dnes mladý človek zamýšľa nad vzťahom peňazí proti láske?
Lebo peniaze lásku zabijú, ak v akomkoľvek vzťahu začnú nad ňou prevažovať.

Potrebuješ peniaze, aby si mohol uskutočniť svoj sen?
Akú vysokú cenu si ochotný za to zaplatiť?
Zabiješ aj lásku?

„Ak si však postavíš túto rovnicu naopak a pôjdeš cestou láska versus peniaze, možno budeš žiť oveľa obyčajnejší život, ako si si vysníval, chudobnejší o peniaze z veľkého biznisu, ale bohatší o skutočné šťastie. A možno ani nie. Možno práve táto cesta cez pravú lásku ťa privedie k tvojmu snu, ale cestou väčšieho odriekania a sebazapierania, väčšej zodpovednosti k sebe i svojim blízkym, no s efektívnejším výsledkom pre tvoje skutočné a hlboké, nie iba peniazmi a slávou vonkajšieho sveta obalené šťastie."

Agáta Krupová

Agáta Krupová

Bloger 
  • Počet článkov:  187
  •  | 
  • Páči sa:  94x

Zaujíma ma spoločnosť, kultúra, tradície a mnohé iné, rada píšem o zážitkoch všed- ného dňa, občas sem pripletiem i nejaký recept. Predtým som viac písala o Londýne a Anglicku, lebo som tam istý čas žila a stále tam žijú moji najbližší. V ostatnom čase sa začínam viac venovať rodnému mestečku Hanušovce nad Topľou a jeho okoliu - prírode, histórii, pamiatkam i zaujímavým ľuďom. Zoznam autorových rubrík:  SlovenskoHanušovce nad Topľou a okolieLondýn, Veľká BritániaMestá a miesta Veľkej BritánieKnihyFilm a televíziaDivadloReceptyJazyk, nárečie, slangZvyky, tradície, obradyHistorický kalendárDetiSpomienkyAj taký je životZamysleniaNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu