reklama

Slafkovský parádne prvýkrát skóroval v NHL !

Vo veku 18 rokov a 204 dní sa stal najmladším slovenským strelcom v NHL a prekonal tak rekord Mariána Gáboríka.

Slafkovský parádne prvýkrát skóroval v NHL !
Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Gáborík v drese Minnesoty vsietil prvý gól vo veku 18 rokov a 235 dní. A nielen to. V historických štatistikách Montrealu, je Slafkovský štvrtým najmladším skórujúcim hráčom Montrealu. Pred ním to dokázali len Claude Lemieux (18 rokov, 141 dní), Jesperi Kotkaniemi (18 rokov, 118 dní) a Mario Tremblay (18 rokov, 75 dní). Súčasne ho vyhlásili za hviezdu zápasu.

Obrázok blogu
Obrázok blogu
(zdroj: NHL tím Montreal Canadiens)

Video Slafkovského gólu:

https://vm.tiktok.com/ZMFhMvB7e/

Slafkovský dal v skutku krásny gól, po tom čo na neho adresoval hit Josh Brown z Arizony. Po hite sa Slafkovský nahneval zobral puk Brownovi a skóroval. Ako sa radoval z gólu sa díval na Browna. Pri spoločnej radosti s obrancom Xhekajom, ako sa spoločne dívali na Browna, nastal funny moment, ktorý môžete vidieť na obrázku nižšie. :D

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Juraj odohral parádny zápas a je vidieť, že sa s prostredím a hrou v NHL začína skvelo adaptovať a každým zápasom sa dostáva do lepšej a lepšej formy. Pozorujeme pohodu a ľahkosť tak, ako ho poznáme v reprezentácii. Verím, že sa postupne s tímom Montrealu zladí ešte viac. Možno mu prospel aj tlak na jeho osobu. V štatistikách zápasu zaznamenal Juraj jeden hit, vylúčený bol na 2 minúty, vyslal 3 strely na bránku súpera a odohral dokopy 14 minút a 26 sekúnd. V hodnotení mu patrila šiesta priečka spomedzi všetkých hráčov, ktorí boli na ľade. Prezentoval sa aj skvelým defenzívnym výkonom.

Obrázok blogu
(zdroj: Portál Hockey Stat Cards )

Obrázok blogu
(zdroj: Portál Hockey Stat Cards )

Trénera Martin St. Louis nepotešila reakcia Slafkovského po vsietení gólu. ,, Som rád, keď sú chlapci ostrí, ale po tomto momente boli až príliš ostrí ... potom si ale ako tréner len kývnete rukou a neberiete to až tak. ”

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Brendan Gallagher útočník Montrealu sa o Slafkovskom vyjadril, že je ho ťažké nazvať dieťaťom, pretože je dvakrát väčší ako on. Súčasne práve Gallegher môže za gól Slafkovského, nakoľko poznamenal nasledovné: ,, Od začiatku kempu NHL som Jurajovi hovoril, aby si vymenil pásku na hokejke. Dnes v noci ma poslúchol, vymenil pásku a vsietil svoj prvý gól v NHL ! ”

Jeden z reportérov pri pohľade na trestnú lavicu Montrealu po výlúčení Slafkovského poznamenal: ,, Xhekaj a Slafkovský sediaci na trestnej lavici spolu vyzerajú, ako traja dospelí chlapíci normálnej postavy. Zaberajú takmer celú trestnú lavicu. ”

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Jurajovi skvelo sedí kombinácia s mladým obrancom Montrealu Xhekajom, nakoľko sa o ňom Juraj vyjadril, že vie, že mu kryje chrbát.

Po zverejnení, že Slafkovský sa bude sťahovať k náhradnej rodine si z 1,9 m robusného útočníka robia na internete trošku funny.

Juraj Slafkovský po presťahovaní k náhradnej rodine
Juraj Slafkovský po presťahovaní k náhradnej rodine  

Verím preto, že forma bude gradovať a máme sa určite načo tešiť!

Nižšie pridávam pár fotiek.

Radosť z gólu
Radosť z gólu  
Obrázok blogu
Obrázok blogu

Na záver uvádzam, že články píšem vo svojom voľnom čase (väčšinou ráno vstanem skôr ) a publikovanie je nastavené na neskorší čas. Ďakujem.

Marek Kytka

Marek Kytka

Bloger 
  • Počet článkov:  34
  •  | 
  • Páči sa:  20x

Milujem prírodu, turistiku, cestovanie, pričom rád navštevujem krásne miesta a najmä hrady a zámky. Ak máte záujem o spoluprácu, reklamu, propagáciu, promo, súťaž, príspevok na mojich sociálnych sieťach, tak ma neváhajte osloviť :) Zoznam autorových rubrík:  ŠportCestovanieCvičenie, strava, tréningy

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

23 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu