reklama

Tri spiace ženy - môj prvý videocast

Hľadal som na tunajšom blogu či to náhodou nebude aj vôbec prvý videocast v rámci blog.sme.sk, ale aj keď som nič nenašiel povedal som si, že asi som len zle hľadal a nakoniec - tento videocast si ani prvenstvo nezaslúži. Hral som sa doma s mojou novou hračkou PODxt, popri tom využíval skvelé možnosti softvérového balíku iLife (slovenčinári, mám správne ten genitív?) a vzniklo mi niečo takéto.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (15)

Video je vlastne kratučkým hudobným klipom - je to inštrumentálne intro k mojej vlastnej pesničke. Volá sa Tri spiace ženy. Opravedlňte, prosím, nedokonalosti inštrumentálnej stránky (mám zlomený nechet na pravej ruke). Po technickej stránke sa to s nahrávkou má takto:

Video bolo zaznamenané digitálnym fotoaparátom Olympus Camedia C-500 - nič extra, je to taký ten "stretávkový" fotoprístroj. Zároveň som zaznamenával gitaru (Furch, superjumbo, rada 24) cez PODxt, ktorý sa vďaka USB rozhraniu tvári v Mac OS X ako zvuková karta. Nasimuloval som si tam lampové kombo a neaký ten reverb, muzikanti vedia o čom hovorím.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Po zaznamenaní som v GarageBand upravil zvukovú stopu. Odstránil som šumy a ruchy na začiatku, pridal fade out na koniec a vyexportoval do iTunes. Odtiaľ som ju presunul do aplikácie iMovie, kde už som mal pripravené video bez zvukovej stopy. Zosynchronizoval som zvuk s obrazom, pridal titulky, efekt "širokouhlosti" (vlastne to useklo zvrchu a zospodu, ale vyzerá to dobre), fade out obrazu a vyexportoval do mov (QuickTime) formátu pre web. A tu je výsledok.

Tri spiace ženy - intro

Peter Petiar Lachký

Peter Petiar Lachký

Bloger 
  • Počet článkov:  89
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Pesničkár. V diskusiách ma spoznáte pod prezývkou Petiar. Pozor, som očkovaný. Zoznam autorových rubrík:  I **** AppleAnglickoHudbaInternetPetiarPrózaSpoločnosťSúkromnéTV Folk.skTreking v OmáneTvoríme básničky podľa LachkéhNezaradené

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu