reklama

Pár tipov od delegáta ako si nepokaziť dovolenku VI. (poistenie)

Kapitolou samou o sebe je poistenie majetku, batožiny, zodpovednosti za škodu, atď. V prípade, že sa človek, okrem iného, nechce stať aj obeťou poisťovne, určite by si mal preštudovať zmluvu. Lenže práve to sa mnohým nechce, a práve preto by som chcel spomenúť niektoré najčastejšie sa opakujúce nedorozumenia.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)
pozor na cestach
pozor na cestach 

  Slovenský trh ovládajú de facto dvespoločnosti („zelený U* a modrý A*“), ktorých produkty sa líšia nielen cenou. Aj keď sa poistenie ponúka v „akože“ jednom balíku spolus kúpou dovolenky, cestovné kancelárie vystupujú len akosprostredkovatelia poistenia, a preto je dobré overiť si aj iné ponuky trhu.Napríklad preto lebo študenti majú zľavu na ISIC len v niektorých poisťovniach.

 

 Prvé nepríjemnosti môžu vzniknúť priamona letisku ak dorazí batožina poškodená alebo v horšom prípade ak nedorazívôbec. V takomto prípade za škodu zodpovedá letecká spoločnosť,a preto musí poškodený uplatniť svoje právo priamo na mieste. Akonáhledovolenkár opustí priestory letiska, jeho nárok na náhradu škody zaniká.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 

 Aj keď s nevôľou, ale predsa musímpriznať, že naši dovolenkári ešte vždy pripomínajú v istých okolnostiachmalé deti. Najčastejšie sa to prejavuje pri krádežiach, ktorých sú obeťami.V zásade platí, že ak dovolenkárovi niečo ukradnú, napr. z hotela,musí byť dokázateľne preukázané, že páchateľ musel pri krádeži násilne prekonaťrelevantnú zábranu, inak sa od poisťovne nedočká ani deravého groša. Navyšepoškodený musí svoje odcudzené vlastníctvo po príchode domov dokázať potvrdenímo nákupe, čo môže byť a v mnohých prípadoch aj je veľký problém.Preto sa naskytá otázka, prečo naši dovolenkári neradi používajú hotelové trezory,ktoré sú extra poistené práve hotelmi? Veď priemerná cena sa pohybuje okolo 2Eur/deň resp. 10Eur/týždeň.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 

 Inou kapitolou býva poisteniezodpovednosti za škodu. Pri uzatváraní tohto poistenia si musí klient extrapresne preštudovať výnimky z poistenia. Jedným z najčastejších dôvodov preuzatvorenie takejto poistky býva záruka náhrady škody pri autohavárii. Ale môžesa reálne stať, že práve autohavárie budú tvoriť výnimku, a takv prípade poistnej udalosti bude musieť paradoxne klient, znášaťzodpovednosť za škodu, aj keď sa domnieval, že je poisťovňou krytý.

 

 Ak dovolenkár mieni využiť služby autoresp. moto požičovní, jeho prvý záujem by mala upútať spoluúčasť na poistnejudalosti v prípade nehody. Spoluúčasť individuálna podľa požičovne, alezväčša sa pohybuje od 50 do 300 Eur.Apropo, nezabudnite sa opýtať či sú poistené aj kolesá a spätné zrkadlá! Aknie, všetku prípadnú škodu platí dovolenkár, napr. aj opravu defektu (to jeteraz taká móda).

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 

 Človek nikdy nevie čo všetko sa mu môže na dovolenke prihodiť, ale ak sapousiluje, existuje reálna možnosť, že zníži percento nepríjemností na minimum.Veľa šťastia na cestách!!!

Pravoľub Lamoš

Pravoľub Lamoš

Bloger 
  • Počet článkov:  15
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som ten ktorý patrí len Andrejke, ten ktorý chce slúžiť iným a ten ktorý sa denno-denne učí milovať. Zoznam autorových rubrík:  CestovatnieSpoločenskéŠkolstvoZábavnéZamilované

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu