reklama

Izrael verzus Libanon (a hocikto iný)

Už dlhšiu dobu sledujem situáciu na Blízkom východe a mám stále horší a horší pocit.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (35)

Predstavme si situáciu:Izrael unesie zajme nepriateľských vojakov. Niektorá islamská krajina, z ktorej vojaci pochádzajú, ako "odplatu" (ako to bolo priamo nazvané) začne bombardovať Izrael, zničí infraštruktúru, zanechá stovky zavraždených civilistov (a pár vojakov, aby sa nepovedalo) a ďalšie stovky bezdomovcov. Ľudia začnú húfne z Izraelu utekať. Izrael vystrelí pár rakiet, zničí akurát tak pár domov a zabije len niekoľko civilistov a vojakov. Nezmôže sa na žiadny väčší odpor.

Čo by sa stalo ? Pravdepodobne vlna odporu voči tým hnusným islamským fanatikom po celom svete. Intervencia armády USA. Vojenská operácia proti ktorej by bola okupácia Iraku len hraním sa na Indiánov a výsledný efekt v postihnutých krajinách taký, že Irak by bol oproti tomu oázou mieru.

Ale keď je to opačne ? Pár reportáží v TV, zopár vyhlásení že Izrael má právo sa brániť. Akosi si nepamätám že by rôzni vysokí predstavitelia vraveli že irackí povstalci majú právo brániť sa voči okupantom vraždením civilistov na trhoviskách.

Vražda nevinného človeka zostane vždy vraždou (nie, zabitím nevinného človeka sa nijako neochránime) a je jedno či ju spácha člen al-Káidy, izraelský vojak, alebo niekto iný a akú "vznešenú" má na to výhovorku. Nikto na to nemá morálne právo.Ale aspoň Izrael dal bez obalu najavo, že životy dvoch vojakov sú cenejšie než životy stoviek civilistov (chceli by ste takú armádu ?).Jedine že by to celé bola len zámienka na agresiu. Ale to už by som bol antisemita vyznávajúci konšpiračné teórie. Izrael a USA majú vždy právo. Právo silnejšieho.

OSN je u mňa zdiskreditovaná až na koreň.

Daniel Liddel

Daniel Liddel

Bloger 
  • Počet článkov:  37
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som úplne obyčajný a tuctový človek ako každý iný. Bežnýživot, bežné starosti, bežné radosti. Inak sledujem politiku, rád poznávam druhú stranu mincí a reálny (nie_moc_známy) život. Absolútne zbožňujem Tolkienove dielo a jeho filozofiu. Môj veľký koníček sú staré počítačové hry na rôzne systémy, ktorých mám obrovskú zbierku (je to splnený môj veľký detský sen). A som závislý na sladkostiach :-) A ešte jedna vec - mám pedofilnú orientáciu. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu