reklama

HROZÍ VšZP REKORDNÁ STRATA NA ÚROVNI TAKMER 300 MILIÓNOV EUR ?

...alebo, čo by o aktuálnom dianí vo VšZP napísal Martin Kukučín ?

HROZÍ VšZP REKORDNÁ STRATA NA ÚROVNI TAKMER 300 MILIÓNOV EUR ?
Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Martin Kukučín, vlastným menom Matej Bencúr, bol slovenský lekár, prozaik, dramatik a publicista. Bol najvýznamnejším predstaviteľom slovenského literárneho realizmu, zakladateľ modernej slovenskej prózy.

 

NEPREBUDENÝ...  VEĽKOU LYŽICOU...  KEĎ BÁČIK Z CHOCHOĽOVA UMRIE...

Čo by asi o dnešnej spoločnosti a o dianí vo VšZP Kukučín napísal ?  Aké zrkadlo by jej nastavil ?

 

Keď som pred polrokom písala svoj Blog : PO NÁS POTOPA II - Ľubica Hlinková - (blog.sme.sk), sama sebe ale aj svojim čitateľom som sľúbila, že sa s odstupom času pozriem na dianie a hospodárenie VšZP opäť a budem veriť, že manažment sa hospodáreniu poisťovne začne aspoň trošku venovať. Žiaľ opak je pravdou...

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 

S rastúcim sebavedomím manažmentu VšZP, rastie aj ekonomická strata poisťovne a takmer s určitosťou aj istota potreby ďalšieho, mohutného dofinancovania !

V účtovnej strate sú síce všetky tri zdravotné poisťovne, šokujúci je však percentuálny nepomer výšky straty VšZP a neštátnych poisťovni.

 

Manažment naďalej pracuje na budovaní „potemkinovej“ značky, utráca nezmyselné čiastky na reklamu, public relations, kupuje si servilnosť médií a zabúda na hlavné poslanie zdravotnej poisťovne a vyrovnané hospodárenie.

Pritom s troškou sarkazmu je možné konštatovať, že keby manažment VšZP každý rok, pri výročí svojho vymenovania do funkcie, vyhodil medzi poistencov Milión EUR zo strechy budovy riaditeľstva, „mediálny dopad“ by bol mnohonásobne väčší... A ešte by milión ušetril !

SkryťVypnúť reklamu
reklama

ŠIALENÉ, keď sa to takto napíše, že ?!  A predsa sa to deje, ibaže financie dopadnú na vopred vybrané bankové účty...

 

Zverejnené

 

Názov zmluvy / č. zmluvy

Cena

Dodávateľ

Objednávateľ

8.
Apríl
2022

 

Zmluva o poskytovaní služieb
288/2022
Doplnená

66 600,00 €

Ing. Manuela Kočišová – MANOLI

Všeobecná zdravotná poisťovňa a.s.

 

Zdroj : Centrálny register zmlúv | Centrálny register zmlúv (gov.sk)

 

Píšem tento blog a na stole mi leží predbežná Účtovná závierka VšZP k 30.6.2022. Budem úprimná, je to veľmi smutné čítanie a na mieste Manažmentu by som nespala už niekoľko mesiacov.

1, Vlastné imanie sa aj napriek minuloročnému dofinancovaniu blíži k hranici zákonného minima a ozdravný plán je na spadnutie !

2, Záväzky poisťovne medziročne stúpli o 50 miliónov EUR a témou nasledujúcich mesiacov sa môže stať aj samotná Likvidita poisťovne !

SkryťVypnúť reklamu
reklama

3, Výsledkom hospodárenia poisťovne za prvý polrok 2022 je bezprecedentná strata na úrovni cca 131 miliónov EUR !

Blog  PO NÁS POTOPA - Ľubica Hlinková - (blog.sme.sk) som končila zamyslením :           Hľadanie odpovedí ponechávam na kompetentné osoby a širokú novinársku verejnosť, ktorá k tejto téme „zázračne“ mlčí. Ignorovanie vyššie uvedených faktov z ich strany, je podporou filozofie  PO NÁS POTOPA...“

Dnes sa spolu s vami zamýšľam nad otázkou, čo by o dianí vo VšZP napísal Martin Kukučín ? NEPREBUDENÝ...  VEĽKOU LYŽICOU...  KEĎ BÁČIK Z CHOCHOĽOVA UMRIE...

Smutné zamyslenie, tobôž ak ho dáme do súvislosti so situáciou v zdravotníctve, štrajkovou pohotovosťou lekárov, financovaním nemocníc a neochotou vlády hľadať systémové riešenia, napr. riešiť otázku zvýšenia poistného za poistencov štátu...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Predstavme si fikciu hospodárenia štátnych organizácii a spoločností podľa vzorca správania manažmentu VšZP... „Každý subjekt nakupuje, míňa bez limitu a na konci hospodárskeho roka požiada štát o dofinancovanie. Štát si následne spočíta hodnotu dofinancovania a vyhlási výšku deficitu štátneho rozpočtu, alebo štátny bankrot...“

Aj vám sa ponúkajú otázky:

Akú úlohu má manažment spoločnosti a jej kontrolné orgány ? Načo sa schvaľuje vopred štátny rozpočet ? Kto následky tohto ekonomického správania „na konci dňa“ zaplatí ?

Dnes  bolo schválených narýchlo 40 miliónov EUR ako „prvá pomoc“, celkovo za dva roky 358 miliónov EUR. V správaní manažmentu VšZP však nebadať žiadne zmeny, takže postupne budú musieť nabiehať ďalšie stovky miliónov !!!

Mediweb.sk - Štát zachraňuje stratovú zdravotnú poisťovňu, narýchlo jej posiela ďalšiu finančnú injekciu (hnonline.sk)

 

Ľubica Hlinková

Ľubica Hlinková

Bloger 
  • Počet článkov:  19
  •  | 
  • Páči sa:  185x

Som bývalá generálna riaditeľka Všeobecnej zdravotnej poisťovne, v svojom profesionálnom živote sa venujem liekovej politike. Zoznam autorových rubrík:  Nezaradená

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu