Tekvicu Hokkaido dnes kúpite v každom priemernom obchode.
Úplne ideálne je si ju dopestovať, ale to sa nie každému podarí. Tento rok sa nepodarilo ani mne vďaka Medardovi, ktorý nezostal nič dlžný svojej povesti a vďaka slimákom "bezdomovcom", ktorých je všade plno a tekvici nedali najmenšiu šancu, zožrali ju skôr, ako mohla začať rásť.
Ale minulú nedeľu som na okennej parapete našla tri tekvice, pričom doteraz som nezistila, kto mi ich tam nechal. Takže neznámemu darcovi ĎAKUJEM.

Hokkaido rozkrojíme, šupku ponecháme, vydlabeme len jadierka s dužinou.

Pripravíme si nasledovné ingrediencie :
- tekvicu Hokkaido, mrkvu, zemiaky - na zahustenie, olej, cibuľu, cesnak, oregano, soľ, čierne korenie, smotana, alebo šľahačka, olej z tekvicových jadierok - na záverečné dochutenie

V hrnci na oleji opražíme nakrájanú cibuľu s cesnakom.

Keď zosklovatie, pridáme ďalšie suroviny - nakrájanú tekvicu, mrkvu, zemiaky a ešte trošku opražíme.

Zalejeme vodou a necháme prejsť varom - 15 minút.

Dochutíme minimálne soľou a korením. Ak chcete výraznejšiu chuť, pridajte oregáno a potom už len rozmixujeme tyčovým mixérom.

Na zjemnenie pridáme smotanu.

A môžeme servírovať.

Polejeme olejom z tekvicových jadierok, alebo posypeme chrumkavými opraženými kúskami chleba.

Dobrú chuť.