Tekvicový / cuketový / prívarok s bravčovými výpečkami

Prichádza sezóna tekvíc a cukiet, ktoré sa urodia aj v našich končinách, tak to poďme využiť a urobme si rýchlu letnú pochúťku.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)

Mne situáciu jednoznačne vyriešil náš psí koronový prírastok, keď mi zrušil pracne, od skorej jari budovaný vyvýšený záhon, nemusela som nič pestovať, polievať, bolo vybavené....zachránila som len bylinky, o cukete z vlastnej záhrady som mohla snívať, alebo ju kúpiť v obchode.

Suseda Janka, ktorá má všetko pod kontrolou lepšie ako ja a zvykne sa podeliť o radosť aj starosť ma potešila - takúto parádnu cuketu mi darovala.

Obrázok blogu
(zdroj: Šusteková)

Cuketu "vypitveme", jadierka odstánime, ošúpeme cibuľu, cesnak, pripravíme si smotanu, kôpor, soľ, korenie a môžeme začať. 

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu
(zdroj: Šusteková)

Cuketku nastúhame na strúhadle.

Obrázok blogu
(zdroj: Šusteková)

Cibuľu, cesnak tiež nakrájame nadrobno.

Obrázok blogu
(zdroj: Šusteková)

Cibuľu, cesnak osmahneme na oleji.

Obrázok blogu
(zdroj: Šusteková)

Pridáme nastrúhanú cuketu, posolíme, pridáme čierne korenie....

Obrázok blogu
(zdroj: Šusteková)

Miešame a dusíme.

Obrázok blogu
(zdroj: Šusteková)

Podlejeme vodou - primerane. Dusíme približne 10 minút.

Obrázok blogu
(zdroj: Šusteková)

Pripravíme si zátrepku zo smotany a lyžičky hladkej múky.

Obrázok blogu
(zdroj: Šusteková)

Vlejeme do podusenej zmesi.

Obrázok blogu
(zdroj: Šusteková)

Napokon primiešame pokrájaný kôpor.

Obrázok blogu
(zdroj: Šusteková)

Môžeme ešte pridať štipku cukru a trošku octu na dochutenie.

Obrázok blogu
(zdroj: Šusteková)

Popri tom si nakrájame mäso, uvaríme zemiaky. Môžeme použiť pliecko, alebo krkovičku.

Obrázok blogu
(zdroj: Šusteková)

Mäsko prudko opečieme na cibuli, dochutíme soľou, mletou rascou, alebo bylinkami, ktoré máme radi, pečieme pokiaľ mäso nezmäkne.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu
(zdroj: Šusteková)

Potom už môžeme servírovať.

Obrázok blogu
(zdroj: Šusteková)
Obrázok blogu
(zdroj: Šusteková)

Chutné k tejto kombinácii je aj obyčajné volské oko. V tom prípade je príprava ešte rýchlejšia.

Teplota v kuchyni stúpa, nateraz stačí, ideme von. Aj pomocník už má toho dosť....

Obrázok blogu
(zdroj: Šusteková)
Ľuboslava Šusteková

Ľuboslava Šusteková

Bloger 
  • Počet článkov:  76
  •  | 
  • Páči sa:  215x

Som človek stojaci nohami pevne na zemi, napriek tomu chcem byť natoľko naivná, aby som znovu a znovu uverila v spravodlivosť dnešného sveta. Zoznam autorových rubrík:  Podnikanie na SlovenskuSúkromné

Prémioví blogeri

Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,074 článkov
Marcel Rebro

Marcel Rebro

141 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

90 článkov
Marian Nanias

Marian Nanias

274 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu