Mne situáciu jednoznačne vyriešil náš psí koronový prírastok, keď mi zrušil pracne, od skorej jari budovaný vyvýšený záhon, nemusela som nič pestovať, polievať, bolo vybavené....zachránila som len bylinky, o cukete z vlastnej záhrady som mohla snívať, alebo ju kúpiť v obchode.
Suseda Janka, ktorá má všetko pod kontrolou lepšie ako ja a zvykne sa podeliť o radosť aj starosť ma potešila - takúto parádnu cuketu mi darovala.

Cuketu "vypitveme", jadierka odstánime, ošúpeme cibuľu, cesnak, pripravíme si smotanu, kôpor, soľ, korenie a môžeme začať.

Cuketku nastúhame na strúhadle.

Cibuľu, cesnak tiež nakrájame nadrobno.

Cibuľu, cesnak osmahneme na oleji.

Pridáme nastrúhanú cuketu, posolíme, pridáme čierne korenie....

Miešame a dusíme.

Podlejeme vodou - primerane. Dusíme približne 10 minút.

Pripravíme si zátrepku zo smotany a lyžičky hladkej múky.

Vlejeme do podusenej zmesi.

Napokon primiešame pokrájaný kôpor.

Môžeme ešte pridať štipku cukru a trošku octu na dochutenie.

Popri tom si nakrájame mäso, uvaríme zemiaky. Môžeme použiť pliecko, alebo krkovičku.

Mäsko prudko opečieme na cibuli, dochutíme soľou, mletou rascou, alebo bylinkami, ktoré máme radi, pečieme pokiaľ mäso nezmäkne.

Potom už môžeme servírovať.


Chutné k tejto kombinácii je aj obyčajné volské oko. V tom prípade je príprava ešte rýchlejšia.
Teplota v kuchyni stúpa, nateraz stačí, ideme von. Aj pomocník už má toho dosť....
