reklama

Z Bratislavy do Košíc Regiojetom

Patrím ku skupine ľudí, ktorí pravidelne cestujú na trase Bratislava – Košice a tak som s nedočkavosťou využila služby dlho avízovaného dopravcu s názvom Regiojet, ktorý od 14.12. 2014 rozšíril svoje služby o obsluhu vyššie spomenutej trate. S cestovaním som bola veľmi spokojná, hoci pred cestou som si musela pracne zohnať pár informácií, keďže ich oficiálna webová stránka http://regiojet.sk zatiaľ poskytuje len v obmedzenej miere.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)

Cena lístka

Z webu a z informačných bulletinov sa dozvedáme o skvelej cene 9 eur v najnižšej cenovej tarife "STANDARD" z Bratislavy do Košíc. To však platí len pri platbe cez internet. Na predajných miestach zaplatíte za lístok viac. Aby ste mali predstavu o koľko, uvádzam nasledujúci prehľad:

Tarifa STANDARD RELAX BUSINESS

online platba: 9 14, 90 23, 40

kamenné predajne: 13,30 18 23, 40

Lístky sa míňajú rýchlo, tak je dobré kúpiť si ich v dostatočnom predstihu. Uvedené rozdiely v cenách platia len pre vlaky označené ako "vyťažené vlaky". To jest vlaky, ktoré premávajú v piatok a v nedeľu a v období sviatkov. Pre ostatné vlaky je cena lístka rovnaká pri kúpe cez internet a na predajných miestach.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Trochu zavádzajúca je možnosť rezervácie lístka online, s následnou kúpou v kamennej pobočke. Tam platí zvýhodnená cena. Háčik je však v tom, že rezervovať lístok si môžete na dobu maximálne 27 minút, následne je rezervácia automaticky zrušená. Aj to je však využiteľné – pre majiteľov telefónov s pripojením na internet alebo pre ľudí, čo bývajú 10 minút od stanice.

Dobrá správa pre tých, ktorí si nemajú lístok ako vytlačiť – nemusia. Stačí si zapamätať/zapísať číslo cestovného lístka a pri kontrole sa ním preukázať.

Ďalšou príjemnou správou – najmä pre ľudí, ktorým je cudzie plánovanie, je možnosť zakúpiť si lístok bez prirážky priamo vo vlaku. V prípade, že je vlak plne obsadený a ak sa cestujúci nerozhodne pre návštevu reštauračného vozňa, musí rátať aj s možnosťou, že bude počas cesty stáť.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Reštauračný vozeň

Rozhodovanie, či navštíviť, alebo nenavštíviť reštauračný vozeň môže uľahčiť menu, ktoré je v papierovej podobe v každom kupé. Výber zatiaľ nemajú ktovieaký a chýbajú jedlá, z ktorých by si mohli vybrať všetci, páči sa mi však otvorenosť návrhom a pripomienkam, ktoré deklarujú v zadnej časti menu.

Ponuka menu v každom kupé
Ponuka menu v každom kupé 
V reštauračnom vozni
V reštauračnom vozni 
Obrázok blogu

Doplnkové služby

Cestujúci má počas jazdy nárok na jeden nápoj zdarma – mätový čaj, kávu (vybrať si môže z troch druhov) a minerálku. Oceňujem snahu o ohľaduplnosť k životnému prostrediu – personál zbiera použité plastové poháre.

Mnohých iste potešia aj ďalšie doplnkové služby v cene lístka ako je ponuka tlače, či možnosť požičať si sluchátka na počúvanie hudby, či filmu a pripojenie na zábavný portál.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu
Ponuka tlače
Ponuka tlače 

Ďalšie

Vo vlaku sa dá veľmi jednoducho orientovať. Jednotlivé kupé sú od seba výrazne odlíšené. Zaujalo ma priestranné detské kupé, s kobercom a hračkami – veľmi praktické a využiteľné.

V neposlednom rade toalety. Sú vkusné a na úrovni. Žiaden nadštandard, ale v našich podmienkach aj štandard vo vlaku milo poteší.

Obrázok blogu

Čerešničkou na torte je milý a dobre informovaný personál. Bolo vidieť, že všetci sú jeden tím. V prípade meškania nás zamestnanci priebežne informovali kde stojíme, prečo stojíme a ako dlho ešte budeme meškať. Takisto boli ochotní, pomáhali ľuďom s batožinami a poskytovali relevantné informácie.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Cestovanie Regiojetom v každom prípade pozdvihlo kultúru cestovania vlakom. Verím, že to aj v budúcnosti bude tak fajn.

Lucia Gállová

Lucia Gállová

Bloger 
  • Počet článkov:  48
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Mám rada rôzne zvláštne, iné, naoko nedokonalé veci a bytosti. Sú pre mňa nevyčerpateľným zdrojom inšpiráce a energie.Snažím sa žiť v harmónii s nimi. Neubližovať nikomu/ničomu živému/neživému. Žiť, baviť sa, vzdelávať sa, jesť a realizovať sa tak, aby to nebolo na úkor žiadnej bytosti.www.veganstvo.sk Zoznam autorových rubrík:  Životné prostredieCestovanienávštevydetské domovynezaradenéPráca, ktorú mám radaNetradičné receptySvet autistov

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu