reklama

pohľad

Málokto tak rád cestuje autobusom ako Kubko. Ja teda rozhodne nie. Moje prvé asociácie spojené s MHD nevyvolávajú práve najlepší pocit. Veľa ľudí, stres pri nastupovaní, stres pri vystupovaní. Stres pri hľadaní miesta na sedenie a preteky, kto tam bude prvý.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

S pocitom víťazstva, sem tam s trapnym pocitom viny si sadám - v tom lepšom prípade. V tom horšom stojím, snažím sa zachovať dôstojnosť, aj napriek tomu, že neviem, kde mám druhú ruku a niečí lakeť mi zacláňa oči.

Kubko si však vždy nájde miesto na sedenie. Ešte som sa nenaučila ako to robí.

A s dobrým výhľadom. Či už cez okno, alebo na suseda, či susedku. Oboje ho zaujíma, no keď si môže vybrať, dáva prednosť výhľadu cez okno. Toto mu poskytuje väčšiu istotu - pohyblivé obrázky krajiny. Stromy, domy, autá, autobusy, bilboardy, semafory...

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V tom druhom prípade nikdy nevie, čo sa v očiach skrýva. Snaží sa to uhádnuť. No nie vždy nájde pochopenie pre svoje „výskumy". Niektorí susedia sa otočia, niektorí aj šomrú a iní si zasa odsadnú (nevadí, sadnem si ja).

Ale nájdu sa aj takí, čo s Kubkom ochotne hrajú jeho hru na zrkadlo. Menšie nedorozumenia sa vyskytnú vtedy, keď začnú vnášať do hry svoje pravidlá (väčšinou sa chcú porozprávať). Lebo Kubko sa chce iba p o z e r a ť. Netrvá však dlho a väčšinou to prísediaci, respektíve oprotisediaci pochopia.

A stojí im za to vydržať. Vždy odchádzajú s úsmevom. Lebo Kubko má č i s t ý pohľad. A ja mám radosť. Všetci získavame.

Lucia Gállová

Lucia Gállová

Bloger 
  • Počet článkov:  48
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Mám rada rôzne zvláštne, iné, naoko nedokonalé veci a bytosti. Sú pre mňa nevyčerpateľným zdrojom inšpiráce a energie.Snažím sa žiť v harmónii s nimi. Neubližovať nikomu/ničomu živému/neživému. Žiť, baviť sa, vzdelávať sa, jesť a realizovať sa tak, aby to nebolo na úkor žiadnej bytosti.www.veganstvo.sk Zoznam autorových rubrík:  Životné prostredieCestovanienávštevydetské domovynezaradenéPráca, ktorú mám radaNetradičné receptySvet autistov

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu