reklama

Prekrúcajú symboly v symbolickej knihe Zjavenie!

“Ale národy sa rozhnevali a prišiel tvoj hnev a určený čas … zničiť tých, ktorí ničia zem.“ - Zjavenie 11:18.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Ľudia boli stvorení na Boží obraz, ale Satan sa vyžíva v tom, že môže toto Božie dielo kaziť. Keď Jehova videl, že ľudia v Noemových dňoch sú veľmi skazení, „ľutoval, že vytvoril na zemi ľudí, a v srdci cítil bolesť“. (1. Mojž. 6:5, 6, 11) Zlepšilo sa to odvtedy? Vôbec nie! Diabol sa musí veľmi tešiť, keď vidí, ako veľmi je rozšírená sexuálna nemravnosť vo všetkých jej formách, nielen medzi ľuďmi opačného, ale aj rovnakého pohlavia. (Ef. 4:18, 19)

A ešte viac sa teší, keď môže priviesť k hriechu niekoho, kto uctieva Jehovu. Pod Satanovou vládou „človek vládne nad človekom na jeho škodu“. (Kaz. 8:9) Ale človek svojím správaním škodí aj zvieratám, ktoré mu Jehova zveril do starostlivosti. (1. Mojž. 1:28) K čomu to vedie? Niektorí odborníci varujú, že v blízkej budúcnosti môže následkom ľudskej činnosti vyhynúť až milión druhov živočíchov a rastlín.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

PS: Symboly v symbolickej knihe Zjavenie členovia VZ SV vyasvetľujú, ako by to bola jednoduchá rozprávka pre deti! Výraz “zem” sa vzťahuje na časť ľudskej spoločnosti, ktorá uctievala Jehovu Boha až do času, keď prišiel Boží súd pred koncom sveta!

w21.07 12 ods. 13 – 14

Jozef Lužinský

Jozef Lužinský

Bloger 
  • Počet článkov:  4 513
  •  | 
  • Páči sa:  828x

Autor sa bude snažiť budovať, povzbudzovať a utešovať ľudí (vrátane samého seba) svojou prózou i poéziou. Zoznam autorových rubrík:  ZivotTeológiaHistoriaVedaBudúcnosťVieraFotkyHudbaPoéziaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu