reklama

Vedenie SV by sa malo poučiť od Mojžiša!

“Keď máme čo jesť a čo si obliecť, buďme s tým spokojní.” - 1. Timotejovi 6:8.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Pavol hovoril, že by sme mali byť spokojní s tým, čo máme. (Fil. 4:12) To najcennejšie, čo máme, nie sú hmotné veci, ale naše priateľstvo s Bohom. (Hab. 3:17, 18) Pozrime sa, čo povedal Mojžiš Izraelitom po 40 rokoch putovania po pustatine: „Jehova, tvoj Boh, ťa požehnal vo všetkom, čo si robil. Už 40 rokov je Jehova, tvoj Boh, s tebou a za ten čas ti nič nechýbalo.“ (5. Mojž. 2:7)

Počas tých 40 rokov dával Jehova Izraelitom na jedenie mannu. Odev – ten istý odev, v ktorom vyšli z Egypta – sa im neobnosil. (5. Mojž. 8:3, 4) Jehova by bol veľmi rád, keby sme sa naučili byť spokojní s tým, čo máme – keby sme boli vďační za všetko, čo nám dáva, aj keby to boli len základné veci potrebné pre život. Chce, aby sme sa na ne pozerali ako na požehnanie a ďakovali mu za ne.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

PS: Raz už darmo! Tvrdohlaví uctievatelia Jehovu Boha, vrátane tých na vedúcich miestach spoločnosti Strážna Veža, sa nikdy nepoučia! A preto budú musieť zaplatiť za svoje nahromadené hriechy svojim vlastným životom! Smutné je, že so sebou zoberú množsto bratov!

w22.01 4 – 5 ods. 10 – 11

Jozef Lužinský

Jozef Lužinský

Bloger 
  • Počet článkov:  4 513
  •  | 
  • Páči sa:  828x

Autor sa bude snažiť budovať, povzbudzovať a utešovať ľudí (vrátane samého seba) svojou prózou i poéziou. Zoznam autorových rubrík:  ZivotTeológiaHistoriaVedaBudúcnosťVieraFotkyHudbaPoéziaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu