reklama

Infrasauna - spaľuje kalórie, zbavuje celulitídy, lieči!

Ešte ste ju neskúšali? Najvyšší čas to napraviť! Infrasauna má obrovské množstvo zdravotných benefitov. A čo je najlepšie, dovoliť si ju môžu aj ľudia s chorobami, pre ktoré klasická sauna nie je vhodná.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Zdravé potenie sa aj bez veľkej horúčavy

Rozdiel medzi klasickou saunou a infrasaunou predstavuje fakt, že v infrasaune sa používajú na ohrievanie infra lúče, nie horúci vzduch. Teplota v infrasaune sa zvyčajne pohybuje v rozmedzí od 40 do 60 stupňov Celzia, zatiaľ čo horúci vzduch v klasickej saune má zvyčajne 80 - 110 stupňov Celzia. Infrasauna je preto oveľa šetrnejšia pre ľudské telo a môžu ju používať aj astmatici a ľudia s kardiovaskulárnymi ochoreniami. Šetrnejšia je aj k vašej pleti a vlasom - nevysušuje ich tak veľmi, ako klasická sauna. Aj napriek nižším teplotám dochádza v infrasaune k zdravému poteniu sa, ktoré z tela vylučuje množstvo toxínov ako napríklad ťažké kovy prijímané z prostredia. Zaujímavosťou je, že v infrasaune dochádza k dvojnásobnému, u niektorých ľudí až k trojnásobnému poteniu sa, ako v klasickej saune. Zdravotný účinok infrasauny tak môže byť oveľa vyšší - z tela sa vyplaví väčšie množstvo škodlivín, dochádza k prekrveniu všetkých orgánov, zlepšuje sa látková výmena v tele a dochádza k celkovej dôkladnej obnove organizmu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zatočte s únavou, s chorobami aj s celulitídou!

A to je skutočne iba začiatok, čo pravidelná návšteva infrasauny dokáže. Okrem prevencie pomáha liečiť choroby, akými sú akné, reuma, artritída, ekzémy, psoriáza a regeneruje pokožu. Vďaka tomu dochádza k zmenšovaniu jaziev po úrazoch či operáciách. Pomáha navrátiť stratenú energiu vďaka jej relaxačným účinkom. Návšteva infrasauny je mimoriadne vhodná aj v boji proti celulitíde - nakoľko dochádza k výraznému prehrievaniu tkaniva, celulitída ustupuje. Pri použití infrasauny už po 30 minútach dochádza k spaľovaniu energie až 600 - 800 Kcal bez škodlivých následkov. Skvelá príležitosť pre všetkých z vás, ktorí chcete zdravo bojovať s nadbytočnými kilami a s obezitou. Týmto sa však jej blahodarné účinky stále nekončia. Pomôže vám pri bolestiach svalov, kĺbov a šliach, zmierňuje bolesti kŕčových žíl, menštruačné bolesti.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Kedy a ako použiť infrasaunu

Na získanie maxima zdravotných účinkov sa odporúča používať infrasaunu 1-2 krát do týždňa na dobu 30 minút. To skutočne nie je veľa a preto by sme sa nemali vyhovárať, že nemáme čas :). Infrasauna totižto patrí k skutočne príjemným zážitkom. Nielen vďaka tomu, že procedúra je pohodlná, nakoľko vzduch nie je horúci a ťažko dýchateľný, ako pri klasickej saune, ale aj vďaka celkovému pocitu, ktorý si z nej odnesiete.

Ak trpíte nejakým ochorením prípadne užívate dlhodobo lieky určite konzultujte návštevu infrasauny s lekárom. Okrem bežných kontraindikácii sa neodporúča u ľudí s liečbou adrenalínom, hemofíliou ( krvácavosť ), roztrúsenou sklerózou, u tehotných žien, tiež u ľudí s chirurgickými implantátmi, nakoľko tie odrážajú infračervené žiarenie, preto ich tento systém nezahrieva. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Priaznivé účinky infrasauny v skratke:

- detoxikuje celý organizmu a zbavuje telo škodlivín
- priaznivo pôsobí na pokožku a pleť
- zvyšuje imunitu
- znižuje a uľaví pri bolesti
- udržiava v kondícii srdcovo-cievny systém
- eliminuje stres
- regeneruje organizmus
- pomáha pri chudnutí
- priaznivo pôsobí pri liečbe celulitídy
 

Tip: Nezabudnite po saunovaní doplniť nielen vodu, ale aj minerálne látky a stopové prvky. Ideálna je voda so zvýšeným obsahom horčíka, draslík môžete doplniť napríklad orechmi, alebo hroznom. Vápnik doplníte nielen mliečnymi výrobkami ale aj konzumáciou napríklad sardiniek a semiačok, alebo sušeným ovocím. Odporúčam po saune telový peeling s himalájskou soľou a bio olejmi, vaše póry sú po saune sprístupnené a vďaka tomu pokožka tela zostane zjemnená, zjednotená a rozjasnená, navyše himalájska soľ obsahuje dôležité minerálny látky. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Všetko dobré a pevné zdravie prajem!

Iveta Majirská

Iveta Majirská

Bloger 
  • Počet článkov:  13
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Po ukončení strednej Zdravotníckej školy v odbore masér som pokračovala v štúdiu na Lekárskej fakulte v odbore Fyzioterapia. Táto práca ma baví a prostredníctvom blogu sa s vami chcem podeliť o skúsenosti, ktoré som za tie roky načerpala - informácie o masážach, wellness, zdraví, kráse, pozitívnom myslení a všetkom, čo ma zaujme.Rada Vás však uvítam aj u mňa v mojom súkromnom wellness Health spa v Hoteli Bratislava. www.health-spa.sk Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu